El ve ayaklar başta olmak üzere vücudunun çeşitli yerleri moraran, halsizlik, yürüyememe ve gelişim bozukluğu yaşayan Saidi Nursi, ilk olarak 4 yaşındayken DEÜ Hastanesi’nde kalbinden ameliyat edildi. Geçici şant yapılarak yaşaması sağlanan hasta, 7 yaşına geldiğinde DEÜ’de yine Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Pof. Dr. Öztekin Oto tarafından yapılan ”ekstra kardiyak fanton” ameliyatı ile normal yaşama döndürüldü.

Türkiye’de 10 yıl önce başlanan bu ameliyatı ilk yapan doktorlar arasında bulunan Prof. Dr. Oto, bu operasyon ile kalbin sağ bölmesini iptal edip sadece sol karıncık ve sol kulakçığın temiz kanı pompalayan tek bölme haline getirildiğini belirterek şöyle konuştu: “Kalbin sağ tarafına yapay bir kalın boru takarak, küçük dolaşım yükünü üzerinden aldık. Bu şekilde vücudun kirli kanı, akciğere yapay bir boru ile kendiliğinden akıyor. Böylece ameliyattan önce mosmor, yürüyemez durumda olan çocuk tamamen normale döndü. Ameliyattan sonra 2 aya yakın servisimizde tedavisini yaptık, şimdi taburcu ediyoruz. Gelişimi bundan sonra normal olacak.” dedi.

Fabrika işçisi olan Hayrullah Aydın ile eşi Hafize Aydın, Saidi’nin yeniden sağlığına kavuşmasını sağlayan doktorlarına teşekkür ederek, “İki çocuğumuz var. Saidi’yi gelecek yıl okula yazdıracağız. Diğer yaşıtları gibi normal yaşama dönebileceği, 3 yaşındaki kızımız Elif Naz ile birlikte büyüyeceği için çok mutluyuz.” dedi.