Kalıcı Makyaj Nedir?

Kalıcı makyaj, yüz bölgesindeki çeşitli yerlere yapılan makyaj görünümü oluşturmak için uygulanan estetik bir uygulamadır.

Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır?

Kalıcı makyaj, ince iğneler ile özel el aleti yardımı ile yapılır. Bu alet tıpkı dövme aleti gibidir. Zaten kalıcı makyajda bir çeşit makyaj dövmesidir.

Öncelikle uygulama alanı ve içeriği belrlenir. Hastaya lokal anestezi uygulaması yapılır ve acıyı hissetmesi engellnir. Kalıcı makyaj dayanılamayacak bir acı vermese de uygulama alanları hep ince deriler olduğu için hissizleştirme işlemi yapılır.

Uyuşma sağlandıktan sonra uygulama başlar. Uygulamalar doktor kontrolünde yapılır ve uzman kişi tarafından belirlenen rota izlenerek işlem yapılır. Çoğu kez önce kontür ile uygulama sınırı belirlenir ve kontürlerin içi doldurulur.

Bakınız : Kalıcı makyaj ankara

Kalıcı Makyaj ile Hangi Uygulamalar Yapılır?

Bu uygulamada,

- Eyeliner

- Kirpik diplerini kalınlaştırma

- Dudaklarda ruj uygulaması

- Kaşlarda kontür ve seyrekliği yok etme, yeni kaş tasarımı yapma gibi işlemler yapılır.

Buna ek olarak kalıcı makyaj ile bazen ben uygulamaları yapılabilir. Bazı hastalar tarafından,

- Yanak

- Dudak üstü

- Çene

- El

- Parmak

- Omuz

- Göğüs gibi bölgelerde ben talebi olmaktadır. Bu benler, kahverengi ve siyah renklerde yapılabilir.

Kalıcı Makyaj Silinebilir mi?

Evet. Bu uygulama geri dönüşü olan bir işlemdir. Yapılan uygulama istenmezse, lazer ile dövme silme tedavisi ile silinebilir.


Kalıcı Makyaj Ömür Boyu Kalıcı mıdır?

Hayır. Bu işlemlerin belli bir kalıcılık süresi vardır. Bunun sebebi kalıcı dövmede kullanılan boyaların tipidir. Kalıcı makyaj yarı kalıcı yarı geçici boyalar ile yapılır.

Kalıcı Makyaj Yaptırdım Lazer Tedavileri Görebilir miyim?

Kalıcı makyaj boyalar ile derinin içine yapılır fakat derinin çok derin bir katmanına uygulama yapılmaz. Buna ek olarak bu boyalar lazer ışınlarına duyarlıdır. Lazer ile yapılan karbon peeling, epilasyon gibi bir çok işlem uygulanırken kalıcı makyaj olan alan mutlaka korunmalıdır. Bu koruma bir jel ya da maske yardımı ile sağlanabilir.

Kalıcı Makyaj Üzerine Günlük Makyaj Yapabilir miyim?

Elbette. Kalıcı makyaj sadece göz, kaş, kirpik dipleri ve dudaklar için uygulanabilir. Günlük olarak fondöten, pudra, far uygulaması yapılabilir. Bunun yanı sıra dudaklara yapılan kalıcı ruj uygulaması üzerine başka renk bir ruj tercih edebilirsiniz. Gözler için yapılan eyeliner üzerine göz kalemi kullanarak alttaki kalıcı makyajı kapatabilirsiniz.

Renk Tercihi Nasıl Yapılmalı?

Renk tercihi tamamen hastaya kalmıştır. Eğer doğal bir görüntü isteniyorsa ten, saç, kaş, göz rengi önemlidir. Fakat abartılı görünümler için daha sert renkler seçilir. Bu konuda doktorunuzdan yardım alabilirsiniz.

Kalıcı Makyaj Fiyatları Nedir?

Kalıcı makyaj fiyatları için bizi arayabilir ya da kliniğimizi ziyarer edebilirsiniz. Kalıcı makyaj ve benzeri uygulamalar ile ilgili fiyat paylaşımı yasaklanmıştır.

Detaylı bilgi için : Kalıcı Makyaj Tunalı