Bebek.com sitesindeki bilgilere göre, bebeklere banyoyu keyifli hale getirmek için öncelikle bebeğinizin banyo saatini onun en rahat olduğu zamana getirmeye çalışın. Bebeğinizin küvet içerisinde kaymasını önlemek için kaymayan örtüler ya da havlulardan faydalanabilirsiniz. Bebeğinizin hem banyo esnasında hem de banyodan sonra çok üşümemesine ve çok terlememesine dikkat etmelisiniz. Ortam sıcaklığını ve suyun sıcaklığını uygun bir seviyede tutmalısınız. Bebeğinizi sıkıca tutun ve sizin dokunuşlarınızla rahatlamasına yardımcı olun. Hatta bebeğinize şarkı bile söyleyebilirsiniz.

Bebeğinizi yıkamaya her zaman yüzünden başlayın. Nazik bir şekilde yavaşça yüzünü yıkayın ve saçlarını en son yıkayın. Çünkü vücudu kafasından soğumaya başlayacaktır ve önce kafasını yıkarsanız daha kolay üşüyebilir. Banyonun sonunda başını yıkayıp güzelce durulayarak banyoyu bitirebilirsiniz.

Bebekler banyo yaparken çok rahatlar. Yapılan pek çok araştırmaya göre banyo sonrasında bebekler daha kolay uykuya dalar. Banyosundan sonra kremlerini sürüp masajını yaptıktan sonra nasıl mışıl mışıl uyuduğuna siz bile şaşıracaksınız.