Ege Üniversitesi'nin düzenlediği 1. Diş Hastalıkları Tedavisi Sempozyumu'na katılan Illinois Üniversitesi Brodie Laboratuvarı Genetik Departmanı'ndan Prof. Dr. Thomas G. H. Diekwisch ve Prof. Dr. David Ricketts,  nano-teknolojik gelişmeler sayesinde ileriki 15-20 yıl içerisinde insanların kaybettikleri dişlerini kendi kök hücrelerinden laboratuvar ortamında üretilerek tekrar eski haline döndürülebileceğini söylediler.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim Dalı, serbest diş hekimlerine yönelik olarak 1. Diş Hastalıkları Tedavisi Sempozyumu'nu düzenledi. Yabancı katılımcıların da yeraldığı sempozyumda bilimsel ve teknolojik gelişmeler diş hekimlerine anlatıldı.

Yapılan sempozyumda ilk olarak Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Artunç konuşma yaptı. İlk defa düzenlenen bu sempozyumun ileride fakültenin gurur duyacağı bir etkinlik olmasını dileyerek, "Görevimiz, öğrencilerin sadece okurken değil mezun olduktan sonra da yanında olmaktır" dedi.

Sempozyuma kök hücreden diş üretimi alanında çalışmalar yapan, Illinois Üniversitesi Brodie Laboratuvarı Genetik Departmanı'ndan Prof. Dr. Thomas G. H. Diekwisch ve Prof. Dr. David Ricketts konuşma yaptılar. Konuşmalarında nano-teknolojik gelişmeler sayesinde ileriki 15-20 yıl içerisinde insanların kaybettikleri dişlerini kendi kök hücrelerinden laboratuvar ortamında üretilerek tekrar eski haline döndürülebileceğinden bahsettiler.

Sempozyumun kapanış konuşmasını yapan Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim Dalı, Başkanı Prof. Dr. Banu Önal, Türkiye'nin de diş hekimliğinin her gün geliştiğini ve bu tarz sempozyumlarla daha da ilerleyeceğini ifade etti. Prof. Dr. Önal, 2012 yılı içinde benzer konuların işleneceği iki sempozyumun daha düzenleneceğini söyledi.