Vücudumuzda genç yaşlarda bol miktarda bulunan kolajenin üretimi zaman geçtikçe yavaşlar. Bunun sonucunda vücudumuzdaki kolajen miktarı azalır ve cildimizde deformasyonlar görülebilir. Cilt sağlığı için oldukça önemli olan kolajen özellikle belirtilen yaşlardan itibaren doğal yollardan veya kolajen takviyesi şeklinde tüketilmelidir. Peki, kolajen içeren gıdalar hangileridir?


Hangi Gıdalarda Kolajen Bulunur?

Yaşlandıkça vücudumuzda üretilen kolajen miktarının azalması ile deformasyonlar meydana gelir. Yaşlanmanın yanında vücudumuzdaki kolajen miktarını azaltan alkol, sigara kullanımı, stres, aşırı şeker tüketimi, güneşe çok fazla maruz kalma gibi çok sayıda etken bulunmaktadır. Kolajen eksikliğinden dolayı ortaya çıkan cilt problemlerini önlemek adına bol kolajen içeren besinleri hayatımıza sokmalı ve vücutta kolajen miktarını azaltacak davranışlardan uzak durmalıyız.

Et ve kemik suyu başta olmak üzere yeşil sebzeler, kırmızı meyveler, sarımsak, avokado, beyaz çay gibi besinler, içerisinde kolajen bulundurdukları için vücudunuzdaki kolajen eksikliğini gidermede etkili olabilir. Doğru besinler tüketerek vücudunuzdaki kolajen miktarını artırabileceğiniz gibi https://www.orzax.com/ gibi güvenilir markalardan kolajen takviyesi ürünlerini de tercih edebilirsiniz.