Diyetisyen Selin Ok, yaptığı açıklamada, yükseldiğinde damar sertliği ve daralmaya yol açan kolesterole karşı beslenmede tercih edilen gıdalar ve tüketim sıklığının önemli olduğunu belirtti. Et grubu besinlerin doğru miktarda ve sıklıkta tüketilmesinin kolesterol için önemli olduğunu belirten Diyetisyen Selin Ok, yağsız kırmızı eti haftada en fazla 1-2 kez, diğer günlerde de tavuk ve balık tercih etmek gerektiğini vurguladı. Ok, "Kırmızı et tükettiğinizde günlük 60 gr, beyaz et tükettiğinizde günde toplam 150 gr tüketebilirsiniz. Yumurta kolesterolden sorumlu tutulmasına rağmen haftada 2 kez 1 kibrit kutusu peynirinizin yerine haşlanmış 1 tam yumurta yiyebilirsiniz" dedi.

Bir insanın günlük yağ tüketiminin de 3 yemek kaşığını geçmemesi gerektiğini vurgulayan Ok, yağ asitlerinin doymuş ve doymamış olarak ikiye ayrıldığını belirtti. Ok, "Doymuş yağ asitleri, tereyağı, kaymak, iç yağları, margarin türü yağlarda bulunur. Bunların tüketilmesi kolesterol artışına ve kalp hastalıkları riskinin artmasına neden olur. Doymamış yağ asitleri ise vücudumuzda yapılamadığından belirli miktarlarda yemeklerle birlikte tüketilmelidir. Bunlar ise zeytinyağı, fındık yağı ile ayçiçeği, mısırözü, soya, balık, balık yağı, ceviz, soya ve kanolada bulunur" diye konuştu.

Ok, kolesterol sorunu olanlar için ise şu besinlerin yasaklar listesinde bulunduğunu kaydetti:
"Kuyruk yağı, iç yağı tereyağı, margarin ve katı yağlar, kaymak, krema, yoğunlaştırılmış süt tozu, karides, havyar, kalamar gibi deniz ürünleri, ördek, kaz eti, aşırı yağlı börek, kek, yaş pasta, çörek, kurabiye gibi besinler, sigara ve alkol, günde 1 fincandan fazla kahve, içeriğini bilmediğiniz hazır gıdalar, kızartılmış ve kavrulmuş besinler, sakatatlar, karaciğer, böbrek, dil, dalak, beyin, sucuk, pastırma, salam, sosis."