Okur, ortalama bir diyetin krom yönünden kişilerde eksikliğe neden olabileceğini ve bunun ilerleyen süreçte ortaya çıkabileceğini söylüyor. Kromun, damar sertliğine karşı koruyucu olduğunu ifade eden Okur "Kromun eksikliği kilo kaybına, periferik sinir hastalığına ve şeker hastalığı benzeri belirtilere yol açar. Kolesterol ve trigliserit gibi kan yağlarında düşme, şeker toleransında düzelme görülmektedir. Şeker hastalarında ise insülin ihtiyacı azalmaktadır. Ani kilo kaybı, sinir uçları tahrişi ve kan şekeri düşüklüğü olanlarda kromu tavsiye ediyoruz. Atletlerin kas kütlesinin geliştirilmesinde krom yararlıdır." diyor.

İşlenmemiş pirinç, et, peynir ve hububatlarla, dana karaciğeri ve balın başlıca krom sağlayan gıdalardan olduğunu belirten Okur, özellikle diyabet olanların krom kullanımını doktor kontrolünde yapması gerektiğini vurguluyor.