Epilasyon uygulaması seçiminde özellikle uzun süreli sonuçların ve ağrısız olmasının etkili olduğu görülmektedir. Uygulamada kullanılan soğutucu başlıklar sayesinde uygulama rahat gerçekleştirilip aynı zamanda lazer ışınları kullanılması sebebi ile de uzun süreli sonuçlar ortaya çıkarılmaktadır. Bayların ve bayanların epilasyon uygulaması seçiminde ağrısız, uzun süreli ve kısa sürede çözüm gibi etkenler önemli etkenler olmaktadır, gelişen teknoloji ile lazer ışınları kullanılarak epilasyon uygulamasındaki istenilen başarı yakalanmış ve tüm dünyada yaygın olarak lazer ile epilasyon uygulaması kullanılmaya başlanmıştır.

Lazer epilasyon uygulamasında kullanılan ışınlar belirli dalga boylarında olup ciltteki tüylerin üzerine uygulanır, tüylerin ışınları emerek kıl köküne kadar iletmesiyle kıl kökleri tahrip olur ve bir süre sonra etkisini kaybederek düşer. Bu sayede uygulama yapılan bölge üzerinde yeniden tüy oluşumu uzun süre engellenmiş olur. Lazer epilasyon uygulaması önceden açık ten rengine ve koyu tüylere sahip olan kişilerde daha etkili olurken, günümüz teknolojisi ile gelişen lazer epilasyon uygulaması artık diğer ten ve tüy rengine sahip kişilerde de etkili sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Uygulamaya başlanılmadan önce hekiminiz tarafından cildinizin analizi yapılır ve uygun olan lazer tipi seçilir. Cildinizde aşırı hassasiyet görüldüğü taktirde gerekirse, hekiminiz tarafından küçük bir alanda deneme atışı yapılır ve alınan tepkiye göre uygulamaya devam edilip edilemeyeceğine karar verilir.

Bakınız : Tunalı Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon uygulamasında çoğunlukla tek seans yeterli görülmemektedir, bunun sebebi ise kıl köklerinin farklı evrelerde olması, yani bazı kıl kökleri gelişme evresindeyken bazıları ise büyüme evresindedir. Farklı evrelerde olan kıl köklerinden bazıları lazer ışınlarından etkilenirken, bazıları ise etkilenmemektedir ve bunun sonucunda etkilenmeyen kıl kökleri için bir sonraki seansa ihtiyaç duyulmaktadır. Uygulama süresi kişiden kişiye ve kullanılan lazer epilasyon cihazına göre farklılık gösterebilmektedir, bu sebeple belirli bir seans süresi söylemek ne yazık ki mümkün değildir, fakat uygulama yapılan bölge, lazer cihazı, ten rengi, tüy rengi gibi faktörler dikkate alınmadan bir zaman belirtecek olursak 5 dakika ile 1 saat arasında sürebilmektedir. Yüz bölgesinde epilasyon uygulaması kısa sürede tamamlanırken, bacaklarda daha uzun epilasyon işlemi uygulanmaktadır. Ortalama 4-8 seans sonunda tatmin edici sonuçlara ulaşabilmeniz mümkündür.

İlgili Aramalar : Alexandrite Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon uygulamasında kullanılan lazer ışınlarının kanserojen bir etkisi yoktur, vücutta herhangi bir atık bırakmamaktadır ve tıp alanında yaklaşık 10 yıldır yoğun olarak kullanılmaktadır. Uygulama sonrasında ciltte hafif kızarıklıklar dışında herhangi bir yan etki görülmemektedir, oluşan bu kızarıklıklar ise uygulamanın ardından kısa süre içerisinde yok olacaktır ve cilt renginiz düzelecektir. Uygulamadan hemen sonra günlük aktivitelerinize geri dönebilirsiniz. Uygulama sonrasında yaklaşık 24 saat sıcak su uygulanmamalıdır. Uygulama yapılan bölge açıkta bir yer ise mutlaka güneş koruma kremleri kullanılmalıdır.

Lazer epilasyon uygulamasında kullanılan lazer ışınları yanlış uygulandığı taktirde ciltte ciddi yanıklara sebep olabilir, bu sebeple uygulamanın mutlaka uzman bir hekim tarafından kontrollü bir şekilde yapılması gerekmektedir. Uzman hekimlerin tecrübesi ve cilt analizinizin doğru yapılması, epilasyon uygulamasının ağrısız ve kısa süre içerisinde tamamlanmasını sağlayacaktır. Lazer epilasyon uygulaması FDA tarafından onaylı olup güvenilir bir uygulama olduğu onaylanmıştır.

Detaylı Bilgi : Dr. Servet Karayün