Günümüzde bu lekeleri yok etmek için kullanılan lazer yöntemi vardır. Lazer ile leke tedavisi yönteminin çalışma mantığı, lekeye sebep olan pigmentler üzerine lazer cihazı ile ışınların uygulanması ve bunun sonucunda lekeye sebep olan pigmentlerin parçalanmasıdır. Bu sayede parçalanmaya başlayan pigmentler bağışıklık sistemi ile dışarıya atılır ve leke yok olur. Lazerle leke tedavisi yönteminde uygulanan lazer ışınları sonucu bölgede kızarıklık, şişme gibi yan etkiler görülebilmektedir bu tedavinin çalışma mekanizmasıdır. Her seans uygulandıktan sonra uygulanan bölgenin iyileşmesi için 4-6 hafta gibi zaman aralıkları verilmelidir.

Bakınız : Ankara Leke Tedavisi

Uygulamayı yaptıran kişi ilk hafta dışarıya çıkacağı zaman mutlaka yüksek faktörlü güneş koruma kremleri kullanmalıdır, bu konuda daha detaylı bilgiyi hekiminiz size bildirecektir. Lekelerin tedavisinde en etkin ve hızlı sonucu günümüzde kullanılan lazer teknolojisi sağlamaktadır. Tedavi sonrası önce uygulanan bölgedeki lekeler koyulaşmaya başlayacaktır, 1-3 hafta içerisinde ise lekelerin renkleri açılmaya başlayacak ve tabakalar halinde dökülmeye başlayacaktır. Lazerle leke tedavisi yönteminde yaygın kızarıklık, güneş lekeleri, yaşlanmaya bağlı görülen lekeler yoğun çillerin tedavisinde kullanılabilir. Vücudun her bölgesindeki lekeler için lazer ile tedavi yöntemi uygundur ve iyi sonuçlar vermektedir. Tedavi uygulanmaya başlandıktan sonra ilk seans sonunda bile farklılıklar gözlemlenebilir. Lekelerin kaç seansta giderileceği konusu değişkendir çünkü, lekelerin cildin katmanlarından hangi seviyeye kadar geldiği önemlidir, bu sebeple de yüzeysel lekeler 1-2 seansta tedavi edilirken, biraz daha derine ilerleyen lekelerde seans sayısı 4'e kadar çıkmaktadır. Ortalama seans aralıklar 2-4 olup, seans aralıkları ise 2-4 haftadır. Bu lekeler bireyi ruhen ve bedenen olumsuz etkilemektedir. Cilt lekelerinde erken dönemde müdahale edilmesi gerekmektedir.

İlgili Aramalar : Ankara Dermatolog

Cilt tipine ve uygulanan yönteme göre lekelerin temizlenme oranı %75-90 civarındadır, fakat yüzeysel yerleşimli cilt lekelerinde tedavi sonrası %100'e ulaşmaktadır. Lazerle tedavinin ardından 1 saat içinde ciltte güneş yanığı gibi bir sıcaklık hissi oluşur, ve genellikle ciltte kızarıklıklar oluşur. Tedavinin etkisi tamamen kayboluncaya kadar cildinizin güneşten titizlikle korunması gerekir.

Detaylı Bilgi : Dermatolog Dr. Yelda Terzioğlu