Leke Oluşumu Nasıl Gerçekleşir?

Leke oluşumu melaninlerin bazı noktalarda kümelenmesiyle meydana gelir. Lekeler, genetik yatkınlık ve dış etkiler ile oluşmaktadır.

Leke Tipleri Nelerdir?

Leke tipleri,

- Melasma (güneş lekesi)
- Şarap lekesi (doğum lekesi, port wine)
- Kozmetik lekeler ( kozmetik ürün kullanımına bağlı oluşan lekeler)
- Yaşlanma lekeleridir.

Lazer ile Leke Tedavisi Nasıl Yapılır?

Lazer ile leke tedavisi lekeler üzerinde etkili olan uygun lazer tipinin lekeler üzerine gönderilmesi ile yapılmaktadır. Lazerler lekeler üzerine gönderilir ve tüm lekeler bu şekilde lazer ile işlenir.

Bakınız :

Leke tedavisi ankara

Lazer ile Leke Tedavisinde Lazerin Rolü Nedir?

Lazer ile leke tedavisinde lazerin rolü lekelerin üzerinde hasar oluşturma ve kabuklanma ile lekelerin deriden atılması şeklindedir.

Lazerler lekelere ulaştığında, lekeleri oluşturan ögeleri dağıtır. Dağılan ögelerin bütünlüğü bölünür ve daha küçük parçalar haline gelirler. Bu küçük parçalar deri tarfından daha rahat emilecek ve atılacaktır. Lazerin iyileştirm etetikleme özelliği ile deride iyileştirme mekanizması harekete geçirilir. Bunun için, lazerle leke tedaviside lekeler çift etki ile deri rengine yakınlaştırlır.


Lazer ile Leke Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

Lazerle leke tedavisi, çeşitli nedenler ile oluşmuş lekelere sahip olan ve lazer ışınlarının sakınca teşkil etmeyeceği kişilerde yapılabilir.

Lazerin sakıncalı olmaması için kişinin gebe olmaması ve bebek emzirmiyor olması gerekir. Bunun dışında, kişinin ciddi bir sağlık problemi nedeni ile tedavi görmüyor olması yani ilaç kullanmıyor olması gerekir.

Bu konu hakında detaylı bilgi edinmek için mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

Lazer ile Leke Tedavisi Tüm Lekeler Üzerinde Etkili midir?

Lazerle leke tedavis tüm lekelere uygulanabilir. Fakat hangi lekenin nasıl iyileştirileceği, her lekenin tamamen silinip silinemeyeceği önceden bilinemez. Çünkü lekenin tedaviye cevap verip vermeyeceği önceden bilinemez. Leke karakteri silinme başarısını belirlemektedir.

Lazerle Leke Tedavisi Kaç Seans Uygulanır?

Lazer ile leke tedavisinin seans sayısını belirleyen bazı kriterler vardır. Bu kriterler,

- Leke sayısı
- Lekenin rengi
- Lekenin bulunduğu alan
- Cilt tipi ve rengi
- Kişinin yaşı seans sayısını belirler.

Çünkü bazı durumlarda lekelerin silinmesi için tedavinin daha az dozlarda seanslara bölünerek cilt dinlendirilerek yapılır.

Lazerle Leke Tedavisi Acı Verir mi?

Söz konusu tedavi lekelere lazerin teması esnasında bir miktar acı verebilir. Bu nedenle lekelere işlem uygulanmadan önce lokal anestezi uygulaması yapılır.


Lazer ile Leke Tedavisi Sonuçları Ne Zaman Gözlenir?

Bu tedavide sonuçlarilk seanstaitibaren gözlenebilir. Fakat asıl sonuçlar son seans ve son seansı takiben 2 hafta içinde görülecektir.

Detaylı bilgi için teşekkürler : Dr. Servet Karayün