Leke Tedavisi Uygulamalarımız

Bize leke şikayetiyle gelen hastalarımızın derilerinde farklı biçimlerde ve kalınlıkta meydana gelmiş lekelerin ana nedeni güneştir. Bununla birlikte beslenme düzensizlikleri ve diğer etkiler de bu türden lekelenmelere yol açmaktadır. Cilt ve deri lekelerine karşı kimyasal peeling uygulamaktayız. Derinin üst noktasına müdahale eden ve cildin hücresel olarak yenilenmesini sağlayan bu uygulamamız ile lekelerden kalıcı olarak kurtulmanız mümkün olmaktadır. Aynı zamanda bir diğer uygulamamızın adı mezoterapidir. Bu uygulamamızda derinin altında başta C vitamini olmak üzere leke açıcı özelliği bulunan birçok sağlıklı madde zerk etmekteyiz. Bu uygulamalarımızı kimyasal peeling ile güçlendirerek hastalarımızın lekelerden kalıcı olarak kurtulmasını sağlamaktayız.

Lazerle Leke Tedavisi Seçeneklerimiz

Dr. Mustafa Karataş'ın leke tedavisi uygulamalarımız lazer işlemlerine dayalı olarak da yapılmaktadır. Kurumumuz bünyesinde son teknolojiler vasıtasıyla üretilmiş olan ve yüksek kaliteli çözüm önerileri getiren lazer ile birçok leke giderilmektedir. İlk kullandığımız lazer aracılığıyla hastalarımızın melanin pigment seviyesi ölçülmektedir. Bilindiği üzere pigmentlerin aşırı ve dengesiz oluşumu alt tabakada yer alsa da görünen kısımlarda leke olarak tezahür edebilmektedir.

Doğrudan doğruya derinin alt kısmında yer alan pigmentlere doğru açılarla vuran lazerle leke tedavisi sayesinde lekelere neden olan pigmentleri yok ediyoruz. Geliştirdiğimiz lazerler ek olarak hassas olan ciltlere karşı duyarlıdır. Bu noktada herhangi bir yan etki bulundurmamaktadır. Tedavimizin sonunda küçük ve birkaç gün içerisinde geçen küçük kızarıklıklar haricinde herhangi bir istenmeyen etki görülmemektedir.

Lekelerin giderilmesinde kullandığımız üst düzeyler lazerler seanslar halinde yapılmaktadır. Öncesinde doktorumuz ile yapılan ilk muayenede hastamızı iki ölçekte incelemekteyiz. Bunlardan ilki pigment seviyesinin belirlenmesi ve ölçülmesidir. İkinci aşamada ise hastanın kaç seansa ihtiyaç duyulduğu yapılan tetkikler sonucu ortaya çıkarılmaktadır. Ortalama olarak 4 - 6 seans aralığı lekelerin tamamen giderilmesi ve tamamen kalıcı olarak silinmesi için yeterli olmaktadır.

Bir başka lazer tedavimizde ise lekelere üst noktadan foto akustik adı verilen şoklar uygulanmaktadır. Bu şoklar derinin tamamına bir zarar vermediği gibi sadece lekelerin ortadan kalkması için uygulanmaktadır. Hastalarımız seans esnasına lokal anestezi ile uyuşturulduğundan herhangi bir acı hissetmemektedir.

Kaynak : http://www.drmustafakaratas.com/leke-tedavileri.html