İzmir'de birkaç devlet ve üniversite hastanesi dışında hiçbir özel hastane ve merkezde erişkin alerji ve immünoloji polikliniği bulunmuyor. Gerçekleştirilen büyük yatırımla İzmir sağlık dünyasına emin adımlarla giriş yapan Medical Park İzmir Hastanesi, bu konudaki eksikliği Medical Park İzmir Hastanesi Alerji Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ünsel denetimindeki Alerji ve İmmünoloji Polikliniği ile gidermek istiyor. SGK çatısı altındaki tüm resmi kurum hastalarına kapılarını açan Medical Park İzmir Hastanesi, alerji ve immünoloji polikliniği ile de fark yaratmayı hedefliyor.
 
Tüm alerjiler tedavi edilecek


Alerji ve İmmünoloji Polikliniği'nde; alerjik rinit (nezle), alerjik astım, ilaç alerjisi, gıda alerjisi, arı alerjisi, deri alerjileri (ürtiker=kurdeşen, anjioödem, alerjik kontakt (temas dermatiti) gibi hastalıklar tedavi ediliyor.

Alerjik nezlenin toplumun yüzde 15-20 gibi ciddi bir oranını ilgilendirdiğini söyleyen Alerji Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ünsel, "Alerjik nezle ile enfeksiyona bağlı nezle karıştırılıyor. Alerjik nezle sık hapşırık, su gibi burun akıntısı, kulak-burun-boğazda tıkanıklık, gözlerde sulanma belirtileri ile kendini gösteriyor. Alerjik nezlenin enfeksiyona bağlı nezle ile karıştırılması nedeniyle hasta gereksiz yere antibiyotik kullanıyor. Antigribal ve antibiyotik kullanmamak için saydığımız belirtilerin görülmesi durumunda bir alerji polikliniğine başvurulması gerekiyor. Ayrıca alerjik nezle hastalarında astım görülme olasılığı normal popülasyondan üç kat fazla. Alerjik nezle hastalarının üçte birinde astım gelişiyor" dedi.

Önce alerji tipi tespit edilecek

Medical Park İzmir Hastanesi Alerji ve İmmünoloji Polikliniği'nde; alerjik hastalıkların tedavisinde güvenirliği en yüksek alerji testi olan deri prik testi uygulanıyor ve hastanın neye alerjisi olduğu saptanıyor. Uygun görülen hastalarda alerji uzmanı denetiminde yapılan aşı tedavisiyle, astım ve alerjik nezleli hastaların şikayetleri de büyük oranda azalıyor hatta tamamen yok olabiliyor.