İzmir’de yaşayan Pınar Surat ile 30 yaşındaki Volkan Surat 2.5 yıl önce evlendi. Her şey iyi giderken, yaklaşık 1.5 yıl önce Pınar Surat, şiddetli kasık ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Sağ yumurtalığında apse olduğu belirlenen genç kadın ameliyata alındı. Pınar Surat iyileşmeyi umut ederken, 10 gün kadar sonra yeniden ateşlenip kasıklarında aynı ağrılar başladı. Enfeksiyonun sol yumurtalığa sıçradığı, ancak hayati risk nedeniyle ameliyat edilemeyeceği söylendi. Surat, bu kez İstanbul’da bir doktordan randevu aldı. Ameliyat için İstanbul’a gitti.

DOKTOR “MASADA KALIRSIN” DEDİ, AMELİYATTAN VAZGEÇTİ

Ancak doktoru, hayati risk nedeniyle ameliyat edemeyeceğini söylediği genç kadını ameliyat masasından kaldırdı. Pınar Surat, İzmir’de Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Fatih Şendağ’a yönlendirildi. İzmir Kent Hastanesi’nde gerçekleşen laparoskopik ameliyat yöntemiyle yumurtalıklarını, yumurtalık kanallarını saran apse, 5 saatte temizlendi. Enfeksiyon nedeniyle hasarlanan yumurtalık kanalları alınan Surat’ın normal yollardan anne olma şansı kalmadı. Operasyondan üç ay sonra tüp bebek yöntemi uygulanan Pınar Surat, ilk denemede hamile kaldı, 4 gün önce de İzmir Kent Hastanesi’nde doğum yaptı, 52 santim uzunluğunda, 3 kilo 400 gram ağırlığında, Coşkun adını verdiği oğlunu kucağına aldı.

“MUCİZELER YAŞIYORUM”


Pınar Surat yaşadıklarını şöyle anlattı:

“İlk ameliyatımı İzmir’de bir eğitim ve araştırma hastanesinde oldum ama apse tam temizlenmemiş, ikinci kez ameliyat gerekti. Bu kez İstanbul’da ameliyat için gün aldım. Hastaneye gittik, anestezi uzmanı geldi. Önlüğümü giydim. Ameliyata hazırdım. O sırada doktor geldi. Benim ilk ameliyatımı yapan doktorumla konuşmuş. O da 'sakın ameliyatı yapma, riskli’ demiş. Doktor, ameliyatımı yapmadı. Yumurtalıklarımda yapışıklık varmış, organ zedelenmesi olmuş. O yüzden vazgeçtiğini söyledi. İyice panikledim, çünkü hayatımın ciddi tehlikede olduğunu anladım. Son umut Prof. Dr. Fatih Şendağ’a başvurdum. 17 Şubat 2013 tarihinde kapalı yöntemle ameliyat oldum. Dokturum bize çocuğumuzun da olabileceğini söyledi. 18 Şubat 2014’te de tüp bebek yöntemiyle anne oldum. Ölüm riskinden anne olmaya bir yılda çok acılar çektim, mucizeler yaşadım. Hayatta kalmam da bebeğimin olması da mucize.”

“NORMAL YOLLA HAMİLE KALAMAZDI”

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Şendağ, “Pınar Surat’a bir daha çocuk sahibi olamayacağı, hayati tehlikesinin olduğu, ameliyat olursa riske gireceği söylenmiş. Gerçekten de gördüğüm en kötü görüntülerden biriydi. Çok ciddi yumurtalık apsesi vardı. Bunları 5 saatlik bir operasyonla temizledik. Rahim ve yumurtalıkları koruyucu cerrahi yaptık, Pınar hayata döndü. Hayatı kurtulsun diye bakıyordu sonra bebek sahibi olmak istedi. Yumurtalık kanalları apse dolayısıyla tahrip olmuştu. Onları çıkarmamız gerekiyordu. Yumurtalık kanalları alındı bu durumda tek yol tüp bebekti. Şimdi anne olmanın mutluluğunu yaşıyor” dedi.