Esin Gençel-İzmir Çankaya'da hizmet veren Özel Çankaya Tıp Merkezi geçtiğimiz Nisan ayı itibari ile 1827 yılından beri hizmet veren İzmir'in tarihi hastanesi Karataş Hastanesini bünyesine kattı. Tıp merkezi olarak 2010 yılında İzmir'de hizmete giren Özel Çankaya Tıp Merkezi günde 30 hasta ile girdiği bu yolda artık günde 600 hastaya hizmet verir duruma geldi. Yoğun bir çalışma sürecinin ardından Karataş Hastanesi'ni devralan kurum, hastanenin hizmet kapasitesini geliştirerek 12 branşta hizmete sundu. 1827 yılında kurulan tarihi Karataş Hastanesi özellikle doğum hastanesi olarak biliniyordu.

Özel Çankaya Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Ümit Derundere, yaptıkları basın açıklamasında, "Ümit Tıp Hizmetleri olarak, Özel Çankaya Tıp Merkezi 2010 yılında şirketimiz bünyesine katıldı. İzmir'de Ege Bölgesi halkı ile geçirdiğimiz üç sene sonunda hasta sayımız 3 yıl önce 30 kişi iken; Bugün günlük 600 hastaya hizmet vermenin onurunu yaşıyoruz. Hizmetimizin temelinde insan var. Bizimle aynı hedefe yürüyecek, alanında uzman hekim kadrosu, idari kadro, ekip ruhunu benimseyen ve sürekli gelişen personelimiz var. Nisan 2013 itibari ile Özel Çankaya Tıp Merkezi bünyesine dahil olan Karataş Hastanesi, sizlere daha iyi hizmet vermek için, tepeden tırnağa yenileniyor. Karataş Hastanesi, artık sadece doğum hastanesi değil, tüm branşlarda hizmet verecek" dedi.


Geçmişe geleceğe taşıyacağız

Derundere, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Yaptığımız her işte en iyiyi hedefliyoruz. Tıp merkezimizin 3 yıl gibi kısa bir sürede elde ettiği başarı ortadadır. Kaliteden ve insana sağlığına duyduğumuz saygıdan ödün vermeden ilerledik. Şimdi 200 yıllık bir geçmişi geleceğe taşıyacağız. Özel Çankaya Tıp Merkezi olarak ağırladığımız her hasta aile bireyimiz oldu. Bunu yeni hastanemizde de sürdürerek, tam teşekküllü bir hastane ile tüm branşlarda hizmet vereceğiz."

Karataş, emin ellerde



Toplantıda konuşan Karataş Hastanesi İdari Derneği Üyesi David Enrikez, "Hastanenin iyi yönetilmemesi sonucu satışı gerçekleştirildi. Çok da isabetli bir karar oldu. Bu birleşme bizi mutlu etti. Artık Karataş Hastanesi güvenilir ellerde" diye konuştu.