Son günlerin oyun çılgınlığı Pokemon Go, Sağlık Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabında komik bir diyaloğun gerçekleşmesine neden oldu. Resmi medya hesabından sıcaklarda dışarı çıkmama uyarısı yapan Sağlık Bakanlığı'nın paylaşımı altına bir medya kullanıcısı 'Pokemon aramak için de mi çıkamayacağız' şeklinde yorum yazması üzerine bakanlığın editörleri vatandaşa cevap yazarak, 'Evet, güneş ışınlarının dik geldiği 11-16 saatleri arasında pokemon aramanızı tavsiye etmiyoruz' dedi. Bakanlığın bu yanıtı espri konusu olurken İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, 'Biz Pokemon Go oynamalarını tavsiye etmiyoruz ancak oynayacakların sıcaklara dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz' uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı'nın resmi facebook hesabından gün içerisinde, 'Güneş ışınlarının dik geldiği öğle saatlerinde mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmayın' başlığı ile bilgilendirme paylaşımı yapıldı. Bir vatandaş ise bu paylaşıma 'Pokemon aramak içinde mi çıkamayacağız' şeklinde yorum yazdı.
Vatandaşın bu yorumu üzerine bakanlığın editörleri vatandaşa cevap yazarak, güneş uyarısında bulundu. Editörler cevabi yazıda, 'Evet, güneş ışınlarının dik geldiği 11-16 saatleri arasında pokemon aramanızı tavsiye etmiyoruz. Yolda yürürken, özellikle karşıdan karşıya geçerken, telefon ekranına değil, yola bakmanızı öneriyoruz. Sağlıklı günler diliyoruz' ifadelerine yer verdi.

Kazalar yaşanabilir

İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu da hem sıcaklara hem de Pokemon Go oynayanlar yönelik uyarıda bulundu. İzzettinoğlu, 'Pokemon Go'da iki sıkıntı var; İlki mevsimin sıcak olması dolayısıyla yaşanabilecek sıcak çarpmaları, ikinci olarak kişiler sürekli telefonla ilgilendikleri için yaşanacak kazalar. Son 130 yılın en sıcak mevsimini yaşayacağımız için kronik hastalığı olanlar, gebe olanlar bu saatlerde dikkat etsinler. Vatandaşlarımız uzun süre dışarıda güneşin altında kalmamaya özen göstersinler. Buna ek olarak Pokemon Go oynayan gençlerimiz de sürekli telefonlara endeksli oldukları için bir yerlere çarpabilirler, yoldan karşıdan karşıya geçerken trafikte sıkıntı yaşayıp, kazaya uğrayabilirler. Bu konulara dikkat çekmek gerekir' dedi.

Pokemon Go yerine sosyalleşin

Çocukların Pokemon Go gibi sanal oyunlar yerine sosyalleşmeleri vurgusu da yapan İzzettinoğlu, 'Bence pokemon go oynamasalar daha iyi. Çocuklar bütün enerjilerini oraya veriyorlar. Onun yerine sosyal bir ortamda arkadaşlarıyla etkinlik içerisinde olmaları daha iyi olur. Biz Pokemon Go oynamalarını tavsiye etmiyoruz ancak oynayacaklar sıcaklara dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz' diye konuştu.