İzmir Tabip Odası tarafından 1-15 Nisan 2012 tarihleri arasında, İzmir'in değişik bölgelerinde yüz yüze yapılan anket çalışmasında, toplam 1639 kişiye, sağlık hizmeti ve hekimlik ile ilgili 25 soru yöneltildi. Anket sonuçlarına göre, soru yöneltilenlerin yüzde 75'i aldığı sağlık hizmetini kaliteli bulmadığını belirtti. Elde edilen sonuçlara göre, yüzde 71'i aldığı sağlık hizmetinden memnun değil, yüzde 70'i hekim- hasta iletişiminde sorun olduğunu düşünüyor, yüzde 78'i hekimleri sağlık sistemindeki sorunlardan dolayı suçlu görmüyor, yüzde 74'ü muayene süresini yetersiz buluyor, yüzde 64'ü ise hekimlerin mutsuz olduğunu düşünüyor.

Anketin en çarpıcı sonucu ise katılım paylarıyla ilgili ortaya çıktı. Ankete katılan vatandaşların yüzde 92'si tedavisi sırasında katılım payı adı altında ödeme yapmaktan memnun olmadığını dile getirdi. Bu sonucun, vatandaşların sağlık hizmetini devletin karşılaması gereken bir hak olarak gördüğünü ortaya koyduğu belirtildi.

Vatandaşlardan, aldığı sağlık hizmeti ile ilgili memnuniyetini düşükten yükseğe 1 ile 10 arasında derecelendirmesi istendiğinde not ortalaması 4.2 olarak belirlendi. Bu oran kadınlarda ve kentte yaşayan yüksek eğitimli grupta 4'e indi.