Şifa Üniversitesi ile Kaya İzmir Thermal&Convention sağlık turizminde güçlerini birleştirdi. Sağlık alanında 30 yıllık bir deneyime sahip olan Şifa Üniversitesi ile İzmir’in en kapsamlı 5 yıldızlı oteli Kaya İzmir Thermal&Convention, bu işbirliği ile  İzmir’in termal kaynaklarının sağlık turizminde daha etkin kullanımını hedefliyor. İşbirliğinin tanıtımı ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışı dolayısıyla düzenlenen kokteyle İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, İstinaf Mahkemesi Bölge Başsavcısı Celal Kocabaş, Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, Kaya izmir Thermal&Convention Genel Müdürü Muzaffer Tağıl, Genel Müdür Yardımcısı Murat Ağbaba ve çok sayıda davetli katıldı.

Tanıtım kokteylinde konuşan Kaya İzmir Thermal&Convention Genel Müdürü Muzaffer Tağıl, “Grubumuzun Türkiye’nin çeşitli yerlerinde 9 tane turizm tesisi bulunmaktadır. Kaya Hotels, ilk yatırımını Antalya’da gerçekleştirerek turizm sektörüne girdi. Daha sonra Bolu, İstanbul, Kuzey Kıbrıs’a ve İzmir’e yapılan yatırımlarla devam etti. Şu sıralar Antalya’da 7 yıldızlı bir otelin inşaatı ile grubumuzun yatırımları devam ediyor. Grubumuzun kurucusu Sayın Burhanettin Kaya, sağlık turizmine ise büyük önem vermektedir. O nedenle bizim de hedefimiz sağlık turizminde Kaya İzmir Thermal & Convention’ı en üst seviyelere taşıma, otelimizin yüzde 100 sağlık turizmine hizmet verir duruma getirmektir” diye konuştu. Tağıl, Şifa Üniversitesi ile yapılan işbirliğinin bu hedefe yürümek adına büyük önem arz ettiğini söyledi.

ŞİFA, 11 KURUMLA SAĞLIK HİZMETİ VERECEK

Kaya Hotels Grup ile yapılan bu işbirliğinin gelişerek devam etmesi temennisinde bulunan Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş de “Şifa Üniversitesi Hastaneleri sağlıkta, Kaya Hotels de otelcilikte büyük birer marka… Bu iki markayı sağlık turizminde beraber nasıl çalıştırabiliriz diye düşündük ve böyle bir başlangıç yaptık. Burada hizmete açtığımız fizik tedavi merkezi, günde 150-200 hastaya hizmet verebilecek kapasitede… Burası hem yurt içinden hem yurt dışından hastalarımızın günlük ya da uzun süreli tedavi olabileceği; konaklamalarını yapabileceği bir merkez olarak hizmet verecek. Hastalar, SGK ve özel sigortalarla anlaşmalı olan bu merkezde, büyük maliyetler ödemeden tedavilerini olacaklar. Yaklaşık 1 ay kadar önce Buca’daki kampüsümüzü hizmete açmıştık. Orası bizim 8. Kurumumuz olarak hizmete girdi, şimdi burası Şifa Üniversitesi Hastaneleri’nin 9. Halkası olarak başlıyor. İnşallah 15 gün sonra da Palmiye Polikliniğimizi 10. Kurumumuz olarak hizmete açmayı planlıyoruz” diye konuştu. Yıl içinde Şifa Üniversitesi Diş Hastanesi’nin de hizmete gireceğini hatırlatan Prof. Dr. Ateş, “İnşallah İzmir’de bu seneyi 11 kurumla tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan ise bundan 34 yıl önce yola çıkarken hayal ettiklerinin bugün çok ötesinde olduklarını belirterek, “Hayallerimizin de çok ötesine geçen güzel gelişme oluyor. Sadece Türkiye’ye değil; öyle sanıyorum EXPO süreci ile birlikte hem Şifa Sağlık Grubu hem de Türkiye’deki diğer sağlığa gönül veren kuruluşlar, Türkiye’nin her tarafındaki insanlarla birlikte tüm dünyaya sağlık götürecekler. Belki Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye sağlıkta dünyanın çok önde gelen ülkelerinden biri olacak” dedi. 

 
AGAMEMNON’DAN DAHA İYİSİNİ SUNMALIYIZ

Sözlerine ‘Şifa Sağlık Grubu, şifa dağıtmaya devam ediyor’ diye başlayan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç da bu işbirliğinin önemine dikkat çekti. Vali Kıraç, “Şifa Üniversitesi Hastaneleri İzmir’deki 9. Tesisini açıyor, Kaya Hotels Grubu’nun da 9 tesisi varmış. Bizim felsefemizde ‘hayırda yarışın’ düsturu vardır. Bu güzellikte, iyilikte yarışın demektir. Ama bazıları bu ‘hayır’ı, ‘hayır yapmayın, engel olun’ anlamında anlıyorlar. Dolayısıyla bunu yanlış anlayanlar da oluyor, onu da hatırlatmak istedim” dedi.

İzmir’in, dünyanın önemli termal merkezlerinden birinin üzerinde bulunduğunu da belirten Kıraç, “Burayı çok iyi kullanmamız lazım. O yüzden sağlık temalı 2020 EXPO’suna aday olduk. 2020 EXPO’su devreye girdiğinde İzmir bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir. Bugün hem yeni teknolojileri kullanan merkezlerimiz var hem dünya tıbbını iyi tahlil eden bilim adamlarımız çok üst seviyede… Dolayısıyla dünyanın en gelişmiş ülkelerindeki insanlar sağlık tedavileri için Türkiye’yi tercih ediyorlar. Agamemnon 2500 yıl önce insanlarını, askerlerini burada rehabilite etmiş. Bu kaynaklar ve yetişmiş insan kaynağımızla bugün daha iyisini daha verimlisini insanlığa sunmak zorundayız. O yüzden bu tür tesislerin bölgemiz için ülkemiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye vizyonu ve hedefleri olan bir ülke, Şifa Üniversitesi’nin şu ana kadar sağlık temalı tek üniversite olması ve bu alanda yeni güzellikler ortaya çıkarması bizleri de memnun etmektedir” şeklinde konuştu.