Sempozyda; normal doğumda kanıta dayalı yaklaşımlar, gebe okullarının normal doğum üzerine etkileri, normal doğumun yenidoğan üzerine etkileri, yasalar, politikalar, malpraktis, normal doğum konusundaki Bakanlık programları, özel hastaneler, araştırma hastaneleri ve hizmet hastanelerinin yaklaşımları, normal doğumun sürdürülmesinde anne, ebeler, kadın doğum hekimleri ve çocuk hekimlerinin rolü ve pozitif doğum ortamının sağlanmasına yönelik çalışmalar, alanında uzman kadın hastalıkları ve doğum  hekimleri, çocuk hekimleri, ebe ve hukukçular tarafından ele  alındı.

Özendiriyoruz

Sempozyum Başkanı ve Gebe Okulu Sorumlu Hekimi  Doç. Dr. Halil Gürsoy Pala, dünyada ve ülkemizde sezeryan oranlarının artması üzerine, konuyla ilgili çalışmaların yoğunlaştığını belirtti, "Biz de ilgili birimlerimizde doğal doğumu özendirmeye çalışıyoruz. İzmir il sağlık müdürlüğümüz de  3 yıldır üst üste normal doğum konusunda yaptığmız çalışmalar dolayısıyla  hastanemizi ödüllendiriyor. Hepimizin amacı sağlıklı nesiller bu  da normal doğumlarla mümkün" diye konuştu.    

Güncelliği yakalamak

Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu da deneyimli bir kadroya sahip  olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinin oldukça donanımlı olduğunu ve pek çok alanda öncü birimlerden biri olduğunu kaydetti.   Emiroğlu  "Biz hekimler, görevimizi bilgi temeli olarak yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu bilgiler güncellenmektedir. Bizler bu  güncelliği yakalayarak hastalarımıza en iyi hizmeti vermek için bu tür  toplantıları düzenliyoruz. Toplantıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. İzmir'deki  hastanelerden de katılımın olduğu yoğun ilgi gören sempozyuma, Dr. Özgün Ter, ATT Ozan Önder ve Hemşire Candan Özdemir'in gerçekleştirdiği müzik dinletisinin renk kattığı etkinlik, katılımcılarına  katılım ve teşekkür belgesi verilmesinin ardından son buldu.