Bazı hastalar da da elişleri ve resim yapıyor. Hastanenin uygulamaları, şizofrenlerin tedavi ve rehabilitasyonunda olumlu sonuçlar veriyor.
Başhekim Yardımcısı Dr. Hüseyin İlter, yıllarca tedavide çok net cevap alamadıkları hastalarda, bu sayesinde gelişme gördüklerini söylüyor. Bahçede meyve ve sebzeyle uğraşan hastaların daha uyumlu hale geldiğini ve ilaç kullanımlarının azaldığını belirten Başhekim Yardımcısı İlter, tedaviye cevap vermeyen bir hastanın da ahırdaki koyunların bakımını üslendikten sonra olumlu yönde gelişme gösterdiğini anlatıyor.
Toplam 42 bin metrekare alana kurulu Ahmetli Ek Ünite Rehabilitasyon Merkezi, 165 yatak kapasiteli. Merkezde 155 kronik şizofren tedavi görüyor. 22 dönümden oluşan bahçesinin bir kısmında sebze yetiştiriliyor. Bu işte hastalar da görev alıyor. Ayrıca armut, elma, ayva, şeftali, kayısı ve kiraz gibi meyvelerden oluşan 150'nin üzerinde ağaç bulunuyor. Arazide üzüm bağının yanısıra 500 zeytin ağacı da yer alıyor. Bahçedeki bitkilerin dikim, bakım ve hasadı bahçıvanla birlikte hastalar tarafından yapılıyor. Ağıldaki 22 koyuna da hastalar bakıyor. Hastalar, kışın lahana, pırasa, brokoli, marul, ıspanak yazın da domates, biber, patlıcan ve salatalık yetiştiriyor.

Hastaların yaptığı resim ve elişlerinden oluşan bir sergi açacaklarını ifade eden Başhekim Yardımcısı Hüseyin İlter, şu bilgileri veriyor: "Yeni bir projemiz daha var. Bahçedeki boş bir alana koşu parkuru, ortasına minyatür futbol sahası, badminton alanı ve bir de satranç yeri yapacağız. Bu proje Manisa Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Ahmetli Belediyesi ile Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi işbirliğiyle hayata geçirilecek. İnşallah bunların açılışını da önümüzde bahar ayında yapacağız."