Vücut kendi kendine alınan besinlerle kolajen üretimini yapabilmektedir. Fakat bazı durumlarda takviye edici gıdalar ile destekleme yapılmalıdır. Örneğin yaşlılık ile birlikte gelen durumlarda kolajen ihtiyacı takviyelerle karşılanmalıdır. Sigara ve alkol tüketimi, sağlıksız beslenme ve uyku düzensizliği sebebiyle de vücutta eksiklikleri fazlasıyla görülebilmektedir. Bu nedenle belirtilerini hissettiğinizde mutlaka beslenmenize, uyku düzeninize dikkat etmeli ya da takviye edici gıdalarla desteklemelisiniz. Özellikle organik tarımın bu konuda etkili olduğu her ne kadar vurgulansa da yine de takviye alınmasında fayda vardır. Bunun için en uygun kullanım toz kolajendir.

Toz kolajen sıvı içecekler ile alınabilmektedir. Gün içinde tükettiğiniz su, çay ve kahve gibi ürünlerle tüketimi sağlanabilmektedir. Bu içeceklerin içine attığınız bir miktar toz kolajen ile tüketim sağlayabilirsiniz. Kullanımı gayet kolay olduğundan daha çok tercih edilmektedir. Her yaştan insanın kullanabileceği şekilde olması kullanıcı kolaylığı sunmaktadır. Besinlerden alınan kolajen miktarının yeterli olmaması durumunda bu şekilde satışı yapılan kolajenleri kullanabilirsiniz. Özellikle yaşlılık karşıtı olan kolajen, vücutta meydana gelecek olan sarkma ve kırışıklıkların da önüne geçmektedir. Hatta kemik erimesini engellemekte ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlamaktadır. Gün içinde size önerilen miktarda tüketmeniz doğrultusunda şikayetlerinizin son bulduğunu kendiniz göreceksiniz.

Eklem ve kas ağrılarının son bulmasında olumlu yönde etkileri bulunan kolajenin faydaları sadece bununla da sınırlı değildir. Cilt renginin kendine gelmesini, cildin soluk renginin ışıltılı ve pürüzsüze dönüşmesini istiyorsanız kolajen kullanmanız tavsiye edilir. Cilt kuruluğu olan kişilerde de bu sorunun giderilmesinde etkili olduğu bilinmektedir. Altında farklı bir sebep yatmıyorsa bu konuda kolajen tozunun cildinize olan faydasını sizde görmüş olacaksınız. Cilt elastikiyetinin yeniden kazanılması ve güçlenmesi için önemli bir takviyedir. Cildinizde meydana gelen sarkma ve kırışıklıklarda düzenli kullanımda %80 oranında bir azalma olduğu tespit edilmiştir.

Kadınların en çok sıkıntı yaşadıkları saç dökülmesi, kırılması ve tırnak kırılması kolajen eksikliğinin giderilmesi ile son bulacaktır. Daha sağlıklı bir saç yapısına sahip olup, tırnak yapısının da güçlenmesi sağlanmış olacaktır. Bazı kolajen kullanan vatandaşların henüz kesinlik kazanmasa da kilo vermesinin hızlandığı belirtilmiştir. Metabolizmanın hızlanması ile birlikte bu konuda da destek sağladığı bazı kullanıcılar tarafından bildirilmiştir. Diş etlerinde yaşanan problemler üzerinde de etkili olduğu bilinmektedir. Altında yatan başka bir sebep olmadığı sürece yapılan araştırmalarda diş eti kanamalarında da etkili olduğu bilinmektedir. Selülit oluşumundan kaynaklanan kötü görüntünün önüne geçilmesini de sağlamaktadır. Selülitli cilt dokusunun görünümünde yine %85 oranında düzelme sağlandığı belirtilmiştir. Kalp sağlığı üzerindeki etkisinin de olumlu olduğu yine kullanıcılar tarafından bildirilmiştir. Kan basıncının dengelenmesi nedeniyle kalp hastalığı riski de kolajen kullanıldığında en aza indiği gözlemlenmiştir. Düzenli kolajen kullanımı sonrası kas kütlesinin de artış sağlaması ile ağrı ve halsizlikler son bulacaktır.