Tüp bebek uygulamaları ne kadar zaman içinde tamamlanır?

Tüp bebek tedavilerinde zaman doktorun adaylara seçmiş olduğu tedavi programına göre değişmektedir. Ancak tedavi süreci genel olarak 15 – 30 gün arasında sürmektedir.

Tüp bebek fiyatları ne kadar?

Tüp bebek tedavilerinin fiyatları konusunda farklı ülkelerde farklı maliyette oldukları bilgisine yer verilebilir. Genellikle bazı ülkelerde 10 bin dolar civarında olan tedavi Türkiye’de yaklaşık olarak 3 bin TL’ye mal olmaktadır. ( http://www.serdarkoc.net/tup-bebek-fiyatlari-ne-kadar )

Tüp bebek tedavisi hastanede yatmayı gerektiren bir uygulama mıdır?

Tüp bebek tedavilerinde hastanede yatmayı gerektiren bir durum söz konusu değildir ancak embriyo transfer edildikten sonra anne adayının birkaç saat istirahat etmesi uygun görülmektedir.

Yumurta toplama aşaması ağrılı bir aşama mıdır?

Yumurta toplama aşaması çok rahatlıkla yapılan bir aşamadır. Yumurta toplama aşaması ağrı kesici ve sakinleştirici ilaçların yardımı ile yapılmaktadır. Bazı hastalarda ise anestezi kullanılmaktadır.

Tüp bebek tedavisi ile dünyaya gelen bebekler sağlıklı mıdır?

Doğal yollarla dünyaya gelen bebeklerden sağlık açısından hiçbir fark görülmemektedir. Mikroenjeksiyon ile uygulanan tüp bebek tedavilerinde bazı genetik problemler ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle eğer baba adayında genetik bir sorun var ise doğacak olan bebekte de çok az ihtimalde olsa bir genetik problem görülebilir.

Tüp bebek tedavilerinde kullanılan ilaçların herhangi bir yan etkisi var mıdır?

Yumurta baskılamak için kullanılan ilaçların çok ciddi yan etkileri bulunmamaktadır. Ancak, sıcak basması, genital bölgede kuruluk, ruhsal dengede değişiklik, baş ağrısı gibi bazı şikâyetlere neden olabilmektedir. Fakat bu oluşan şikâyetler tamamen geçici şikâyetlerdir.

Yumurta uyarıcı ilaçlar ise, enjekte yapılan alanda morarma, kızarıklık ve ağrılara yol açabilir. Ayrıca kasık ağrısı, göğüslerde acı, halsizlik ve sinirlilik hali oluşabilir.

Embriyo transfer edildikten sonra yolculuğa çıkmanın bir zararı olur mu?

Adayların tedavi olduğu tüp bebek merkezi yaşadıkları il ile aynı yerde değil ise transfer günü yola çıkmamak gerekir. Ancak bir gün sonra gönül rahatlığı ile yolculuk yapılabilir.