Vücut geliştirme sporunda vücut kütlesini geliştirmek için sporcular karbonhidrat, protein ve diğer amino asit ihtiyaçlarını her zaman tam olarak karşılamalıdır. Ancak burada bazen atlanılan bir ayrıntı oluşmaktadır. Sporcu kaslarını geliştirirken aynı zamanda kaslarının estetik bir görünüme sahip olmasını da sağlaması gerekir. Bunu sağlamak içinse yağ oranının oldukça büyük bir önemi bulunmaktadır. Eğer yağ oranı gerekli düzeyden daha yüksekse bu durumda kaslar ne kadar büyük olursa olsun kaslar estetik bir görünüme sahip olmayacaktır. Kasların güzel bir görünüme sahip olması içinse yağ yakımı üzerine çalışılmalı ve yağ oranı istenilen seviyeye düşürülmelidir. Bu konuda beslenmeye ve egzersizlere çok dikkat edilmesi gerekir.

Egzersizlerde yağ yakmak için daha sıkı çalışılarak vücudun daha çok enerji yakması sağlanılabilir. Alınan besinlerde yağ oranları dikkatli hesaplanarak fazla yağın alınması engellenebilir. Aynı zamanda aldığımız protein tozlarında da şeker ve yağ olabilmektedir. Şeker veya yağın oranlarını aldığımız protein tozlarında inceleyerek supplement seçimi yapmamızda bir açıdan önemlidir. Vücut geliştirme sporunda yağ yakımını hızlı bir şekilde gerçekleştirmek içinse yine supplement kullanabilirsiniz. Bu konuda özel olarak üretilen takviyeler sayesinde yağ yakımı hızlanacak ve kısa zamanlar içerisinde daha yüksek oranlarda yağ yakmayı başarabileceksiniz. Bunu sağlamak için sizlere sıvı veya tablet formlarında takviyeler sunulmaktadır. Bu ürünleri tercih ederek egzersizlerinizde daha çok yağ yakabilirsiniz.

Genel olarak termojenik yağ yakma özelliğine sahip olan formülleri ile vücutta yağ yakımı hızlanmaktadır. Takviyelerin etkisi ise egzersizlerde vücudun enerji olarak yağı yakmasını sağlamaktadır. Böylelikle gün içerisinde hem dinlenirken hem de egzersiz günlerinizde daha çok yağ yakabileceksiniz. Vücut geliştirme sırasında beslenmenize de dikkat ederek yağ yakmak için kullandığınız supplementi desteklemeniz gerekir. Buradan atlanmaması gereken en önemli hususlardan biri bu desteklerin tek başına yağ yakma özelliğine sahip olsalar bile kendi beslenmemize azami önem göstermemiz gerekmesidir. Hem takviye kullanıp hem de beslenmemize hiç dikkat etmez ve yağlı besinlerden tüketime devam edersek bu takviyeler oldukça az yarar sağlayacak ve yağ yakma hızınızı artırmada tam olarak destekçiniz olmayacaktır. Bu da çalışmalarınızın boşa çıkmasına neden olabilir.