Bankalardan ardı ardına mesaj geliyor...

Değerli müşterimiz,
Sağlığınız bizim için kıymetli.
Sizlerin ve çalışanlarımızın sağlığı için aldığımız koruyucu önlemler çerçevesinde, tüm şubelerimiz, hafta içi her gün 12.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecektir.
İhtiyaç duyacağınız tüm bankacılık işlemlerinizi öncelikli olarak mobilden, internet şubesinden, müşteri iletişim merkezimizden ve ATM'lerimizden 7/24 yapabilirsiniz.
Sağlıklı günler dileriz.

*
Değerli müşterimiz.
Hassas günlerden geçtiğimiz bu dönemde, bankacılık işlemlerinizi şubeye gitmeden dijital kanallarımızdan kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
ATM'lerimizden kartınızla günlük 5.000 TL'ye kadar para çekebilir, kart bilgileriniz ile internet şubesi ve mobil işlemlerden parolanızı anında oluşturarak işlemlerinizi dilediğiniz zaman gerçekleştirebilir, banka kartlarınız ve kredi kartlarınız ile yurt içi diğer banka ATM'lerinden ücretsiz olarak para çekebilirsiniz.
Bu konudaki duyarlılığınız için teşekkür ederiz.
Sağlıklı günler dileriz.

Eminim hepiniz benim gibi her gelen mesajı acaba ciddi bir şey söyleyecekler mi diye açıp okuyor ve aynı tepkiyi veriyorsunuzdur. Hesebında bir kuruş parası olmayan, bu zor günlerde işini kaybeden, can derdine düşen insanlarla dalga geçer gibi; 'Para çekme limitinizi 5.000 TL'ye çıkardık', 'İşlemlerinizi bankaya gelmeden ATM ve mobil üzerinden kolayca yapabilirsiniz' mesajları atılıyor.

Mesajların hepsi;
'Sağlığınız bizim için kıymetli' ya da 'Bizim için çok değerlisiniz' diye başlıyor. Hele bir kredi kartı borcunuzu geciktirin de görün bakalım onlar için sağlığınız mı yoksa paranız mı daha önemli.

Geçtiğimiz gün konuyla ilgili konuştuğum Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler de özel bankaların fırsatçılık yaparak daha ağır şartlarda kredi vermeye çalıştığını söyledi.

İşler, "Kimi özel bankalar, öteleme ve erteleme talepleri karşısında normal zamanda bile uygulanmayan oranlarda erteleme faizleri talep ediyor. Kredi ertelemelerinde temerrüt faizi uygulanıyor. Kredi yapılandırma taleplerinde pek çok şart öne süren özel bankalar, çok sayıda belge isteyerek bürokratik engel çıkarıyor" dedi.

İşler, işletmeler için olan kısmından bahsediyor. Bireysel ihtiyaç kredini için başvuranlar için de durum farklı değil. Daha bir ay öncesine kadar bireysel ihtiyaç kredisi faizini %0,99'un altına çeken bankalar bugün tekrar 1.14 gibi faizlerle kredi vermeye çalışıyor. Tabi şartlarınız uygunsa!

Mış gibi yapıyorlar, yanımızdaymış gibi, sağlığımızı, bizi çok düşünüyormuş gibi yapıyorlar. Ve her mesajın sonunda şöyle diyorlar, 'Sağlıklı günler dileriz...'

'Sağlıklı günler dilerim' efendim. Tabi bu şartlarda böyle bir şey mümkünse!
Bknz şartlar: