Geçen sezon şampiyonluğu üçlü averajla kılpayı kaçırıp, Play-Off'larda da hüsrana uğrayan Samsunspor, bu sezona da iddiasını sürdürerek başladı. İlk haftayı bay geçtiğinden ligdeki ilk maçına çıkıyordu.

Balıkesirspor sorunların bitmediği bir takım. Sürekli sezonlara transfer yasağıyla başlıyor. Yine aynı şekilde başladı ama geçen seneki kadrosunun genellikle korumayı başardığı için ilk haftayı 3 puanla kapattı.

Samsunspor, evinde konul ettiği Balıkesirpor karşısında maça çok çok hızlı başladı. Tek kalae oynadı. Sağlı sollu ataklarla pozisyonlara girdi. Defansif hata ve üstün gayret sayesinde daha 6. dakikada öne geçmeyi başardı. Skor onu durdurmadı, baskıya devam etti, 11. dakikada fark 2'ye çıktı. 
Konuk takım kendi yarı alanından öteye gitmeyi bir türlü başaramadı. Sürekli pas hataları yaptı. Ne yakın ne de uzak pas atmayı başarabildiler. Çok kısa sürede topu rakibe teslim ettiler. Fark 2'ye çıkmasına rağmen oyun olarak tepki veremeyip, yine mahkum kalınca, sertliğe başladılar. Bir türlü baskıyı kıramadılar. Futbol ilginç oyun. Gerçi sadece futbol değil, hayat tümden ilginç. Orta sahayı geçmeyi, ayağında top tutmayı, pas yapmayı beceremeyen takım, ilk kez ileriye çıktığında 29. dakikada golü buldu ve fark 1'e düştü. Bundan sora oyun dengelenir gibi olsa da, yine ev sahibi takım dizginleri elinden bırakmadı ve sahadan 3 puanla ayrılacağını açık açık gösterdi.

2. yarıya bu sefer Balıkesirspor iyi başlayan taraftı. Beraberlik golünü bulabilirdi ama çok basit pas hataları, atakların pozisyon bulamadan sonlanmasına neden oldu. Fazla uzun sürmedi. 
Samsunspor yine kontrolü ele almaya başardı. Kaleci Atilla'nın başarılı kurtarışları gelse de Yasin 67. dakikada hat trick yaparak takımının ve kendisinin 3. golünü atmasına engel olamadı. Kötü oyuna rağmen konuk takım müsait pozisyonlara girdi, kötü vuruş gole engel oldu.
***

Karşılaşmayı Samsunspor 3-1 kazanarak ligdeki ilk 3 puanını aldı.
***
Atılan gollerdeki hatalara geleyim:
Orta sahanın ortalarına yakın noktadan uzun bir top atılıyor. Sağ bek Ali defans arkasına sarkıyor. Onu takip etmesi gereken kişi Oğuz ama arkasında kalıyor. Hata 1... Ali göğsünle önüne almak istiyor ama çok açıyor. Buna rağmen çıkmadan ceza alanı içerisine çevirmeyi başarıyor. Birol topa koşmak yerine duruyor, elini kaldırıyor, hakemden aut kararı bekliyor. Süper Lig'de bile oynamış bir futbolcunun bunu yapması affedilecek gibi bir şey değil. Yasin'den önce topa yetişemez belki ama vuruşun kaleye gitmesini engelleme olasılığı çok yüksekti. Bu da hata 2 oldu.
Melih sağ tarafta topla buluştu. Karşısında Doğa vardı. Topu çizgiye doğru sürdü. Doğa onun beraber koşarak, daha da yakınlaşıp, orta yapmasını engellemesi gerekirken, tersini yapıp uzaklaştı ve rahatça orta yapmasına neden oldu. Yasin'in kafası 2. golü getirdi.
Kalesinde hiç atak görmeyen Samsunspor ve neredeyse hiç topla buluşmayan Boli... İlk atak, ilk ceza alanına gönderilen top... Maçın başından beri ilk kez kalesini savunan Boli'nin kendisine doğru gelen kötü vuruşu asist oldu.
Doğa topla oynayan Çinari'nin ayağından topu almak için girdi, çalımı yedi. Kaleye yakın pozisyonda hamleli oynamak çok tehlikeler yaratır, öylede oldu farkı 2'ye çıkaran gol geldi.Yapması gereken rakibinden top almaya çalışması değil, 1 metre kadar yakınında kalıp, Çinari'nin hamlesini bekleyip, ona göre hareket etmek olmalıydı. 

Kimler nasıl oynadı? 

Samsunspor'dan başlayayım:
Nurullah kalesinde pek pozisyon görmedi
Ali sağ tarafta ileri geri çalıştı. Çok koştu çok çabaladı, asist yapmayı bile başardı.
Yasin 3 golle maçın yıldızı oldu. Sahanın en çalışkan isimlerindendi. Geriye koştu defans yaptı, ileriye gitti goller attı, orta sahaya geldi toplar dağıttı. Kalecilik dışında her pozisyonda oynadı dersem yeridir.
Balıkesirspor'dan devam edeyim:
Atilla'nın özellikle 2. yarıda farkın daha çok açılmasını önleyen çok güzel kurtarışları vardı. 
Sedat başarılı kademeleriyle iyi işler yaptı, defansının ayakta kalmasını sağladı.
Doğa beğendiğim bir oyuncudur. İleri geri oynamayı sever ama takımının mahkum oyunu buna engel oldu. Kendisi de çok koşmasına rağmen, çok çok basit hatalar yaptı. Duruş hataları en başta geldi. Hatalı vuruşlarından birinde kendi kalesine gol atabilirdi. Diğerinde asist yaptı adeta kısa mesafeden auta atılınca derin bir oh çekti eminim. Yapılan ortalarda zaman zaman araya girmeyi başarsa da hep kornerle tehlikeyi önlemeye çalıştı. Oysa taç çizgisine doğru uzaklaştırabilirdi. Hiç ama hiç hazır olmadığını gösterdi. 
Sağ açık Hüseyin hüzum oyuncusu olmasına rağmen, ileriye gidemeyen takımında defans yapmak zorunda kaldı. Sürekli topun arkasında durmaya çalıştı ve kapılan toplarda ileriye çıkınca da sahada yürüyecek hali bile kalmadı. Canı çıktı dersem tam uyar. Böyle olunca 63. dakikada oyundan alındı. Çünkü daha fazla kalsaydı, sakatlanacaktı büyük ihtimalle.
***
Samsunspor çok iyi bir görüntü verdi. Savaşan, çok koşan bir takım hüviiyetindeydi. Paslaşmaları ve uyunları da güzeldi. Ancak daha dişli takımlar karşısına çıkınca ne yapar, bunu ilerleyen haftalarda göreceğiz.
Balıkesirspor lige daha hazır değil. Takım olamamışlar. Transfer yasağının da olması sebebiyle şimdilik elleri kolları bağlı. Kadrodaki oyuncuların yüzde yüz performans vermeleri gerekecek ligde tutunabilmeleri için.