Terör örgütü PKK'ya yakın haber siteleri ve sosyal medya hesapları Şırnak'ın bir köyünde anasınıfı öğretmeni olarak görev yapan Seçil Yıldız'ı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda öğrencilerle birlikte "Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa" marşını söylediği için hedef gösterdi.
PKK yandaşları Seçil Öğretmen'in öğrencileriyle birlikte marşı söylerken çekilen videosunu kimlik bilgileriyle birlikte paylaştı, hedef gösterdi. Seçil Öğretmenin hedef gösterilmesine sosyal medyadan tepki yağdı. Twitter'da açılan 'Seçil Öğretmen' etiketine binlerce paylaşım yapılırken, söz konusu etiket, Türkiye gündeminde ilk sıraya yükseldi. Vatandaşlar, emniyet güçlerinin, Seçil Öğretmene sahip çıkmasını istedi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da yurtsever öğretmenle telefonda görüştü. Görüşmede Yıldız'a destek mesajını ileten Bakan Selçuk, "Öğretmenim, 29 Ekim'de okul bahçesinde oluşturduğunuz güzel bir tablo karşısında rahatsız olanlar, Şırnaklı evlatlarımızın huzurundan, mutluluğundan rahatsız olanlardır. Güvenlik güçlerimiz bu kişileri en kısa sürede ortaya çıkarıp yargıya teslim edecektir, bundan hiç şüpheniz olmasın. Eğitim ailesi olarak her zaman yanınızdayız. Ailenize çok selam söyleyin" ifadesini kullandı. Seçil Yıldız'ın da Bakan Selçuk'a desteklerinden dolayı teşekkür ettiği öğrenildi.

Gerekli önlemler alındı

Öte yandan olayla ilgili Twitter hesabından da bilgi paylaşan Bakan Selçuk, "Seçil öğretmenimizin güvenliği için gerekli önlemlerin alındığını bildirmek isterim. Ülkemizin herhangi bir coğrafyasında görev yapan her öğretmenimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin okullardaki temsilcisidir ve devletimizin koruması altındadır" değerlendirmesinde bulundu.
Peki Seçil Öğretmenin PKK yandaşlarını neden bu kadar rahatsız etti? Çünkü halk cahil kalsın istiyorlar. Çocuklar okursa onları kandırarak dağa çıkaramayacaklarını biliyorlar. Bu yüzden en çok, geleceğe ışık olan öğretmenelere saldırıyorlar.

Nöbetçi anneler

Bilindiği gibi, Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirttikleri çocuklarının bulunmasını isteyen 55 aile iki ayı aşkın bir zamandır HDP binası önündeki oturma eylemi yapıyor.
İşte nöbetçi anneyerden bir kaçının öyküsü:
*Süheyla Demir, 2014'te daha lise 3'üncü sınıf öğrencisiyken, PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldığını belirttiği kızı Hayal için Ağrı'nın Hamur ilçesinden gelerek oturma eylemine başladı.
*Diyarbakırlı Remziye Akkoyun, 4 yıldır kayıp olan oğlu Azad'ın (14 yaşında) PKK tarafından kaçırıldığını söyleyerek, 3 Eylül Salı günü oturma eylemine katıldı.
*Diyarbakırlı Hüsniye Kaya, 5 yıldır haber alamadığı ve sonrasında arkadaşlarından Suriye'de olduğunu öğrendiği kızı Mekiye'yi (19 yaşında) bulmak için 8 Eylül günü oturma eylemine başladı.
*Batmanlı Cabir Taş, 4 yıl önce tekstilde çalışırken terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirttiği, o dönem 14 yaşında olan kızı Ece için 17 Eylül'de oturma eylemine katıldı.
*Diyarbakırlı Hatice Ceylan 2015'te, 15 yaşındayken Kur'an kursunda hafızlık okurken kaybolan oğlu Cafer için 8 Ekim günü oturma eylemine katıldı.
*Ağrı Taşlıçay ilçesi Kumluca köyünden gelen Yasin Kaya, kızı Çiğdem Kaya'nın (21) Ağrı Anadolu Lisesi 2. sınıf öğrencisiyken PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldığını söyleyerek 15 Ekim günü oturma eylemine katıldı.
PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılan ailesinden, okulundan koparılan çocukların yaşına dikkat edin, çoğunluğu daha 15-16 yaşlarında.  
İşte, memleketin her köşesinde çocuklara, geleceğe ışık olan Seçil Öğretmenler, daha fazla ailenin canı yanmasın, başka çocuklar kandırılıp geleceği heba olmasın diye mücadele ediyor. Bu iyi ile kötünün, aydınlıkla karanlığın mücadelesi. Seçil Öğretmenin birlikte marş söylediği o çocuklar büyüyecek. İyilik kazanacak, aydınlık kazanacak...

"Ve o çocukların
dünyayı düzeltecek
ellerini işlerdi bir dantel gibi
O çocuklar büyüyecek
O çocuklar büyüyecek
O çocuklar..." *

*Edip Cansever