Son haftaların çıkışta olan takımı Balıkesirspor, lig 2.'si Boluspor deplasmanındaydı. Kardan temizlenmiş buzlu bir zemin vardı. Çizgiler bu sebepten beyaz yerine, siyah çizilmişti. 
Maç, başa baş bir mücadeleye sahne oldu. Balıkesir zaman zaman çok iyi kanat bindirmeleri yapıyordu. Özellikle sağ kanatta, Mehmet Boztepe'nin başrolüyle çok iyi işler yaptı. Meyvesini de kısa süre içinde verdi ve penaltı kazanılmasını sağladı. 
İlk yarı penaltı golüyle sona erdikten sonra 2. yarının başlangıcı fırtınalı oldu. Hakem düdüğüyle oyuna başladı Boluspor, sol tarafa uzun pas atıldı, Santos hemen ortaladı ve daha 13. saniyede (45.13) top ağlarla buluştu. 1-1
Dakika ve saniyeler 46.30'u gösterirken de konuk takım Burak Çalık'la tekrar öne geçti. 2. yarı ekran başına 2 dakika geç oturan biri olmuşsa, kim bilir ne kadar şaşırmıştır. 
72. dakikada buzlu zemin kendini hatırlattı. Ev sahibi takımdan Emre Kılınç ceza alanına orta yaptı. Kimse dokunamadı. Yere çarpan topa kaleci müdahale etmek istedi ama başarılı olamadı. Skora tekrar eşitlik geldi. Buzlu zeminde yere çarpan top, biraz daha hız kazanır ve normalden daha fazla seker. Bunlar kalecilerin kâbusudur.
Maç bitmek üzereyken, Bolu bastırıyorken, Balıkesir beraberliğe oynuyor ve zaman geçirmeye çalışıyorken, hakem saatine bakıyor ve maçı bitirmeye hazırlanıyorken, kaleye şut, el, penaltı ve gol. Balıkesir adeta altın buldu, 3 puanı aldı, üst sıradakilerin puan kaybetmesiyle de, zirveye 1 adım yaklaştı.

Yiğit'le uyum olsa...

Yine önde olan takımın yere yatmayı tercih ettiği bir mücadele oldu Bandırmaspor ile Adana Demirspor mücadelesi. Tüm bunlara rağmen, standartların üzerinde pozisyonlar vardı karşılaşmada. İlk 2 gol konuk takımdan geldi. Sonrasında bastıran bir Bandırmaspor vardı ve beraberliği yakalamayı da başardı. 4 gollü bir müsabaka olsa da, daha fazlası da olabilirdi.
Maçtan, cımbızla bir pozisyon aldım. 55. dakikada Yiğit Gökoğlan ceza alanına orta yapmak istiyor fakat ceza alanında sadece 1 arkadaşı var. O kişi de ceza alanının en uzak noktasında, arkalarda. Kaleyle arasında mesafe çok. Oraya topu atsa da gol olma olasılığı çok çok düşük. Rakip defans ceza alanı çizgisi üzerinde. Toplam 2 kişiler ve aralarında geniş bir boşluk var. O boşluğun ortasına koşu yapsa ki Yiğit'te bunu bekledi bekledi, dayanamadı ve oraya orta yaptı, tam penaltı noktası üzerinde topla buluşacak, kaleciyle karşı karşıya bir pozisyonda kafa vuruşu yapacaktı. 
Bunu yapabilmek için sezgi ve yetenek gerekiyor. Bu özellikte oyuncuları, bu ligde bulmak oldukça zor, hatta imkânsız maalesef.

Yeniden Süper Lig potasında

Göztepe, lideri de devirdi ve hem en tepeye yaklaştı, hem de geçen haftalarda kaybettiği 2. sırayı geri aldı. 
21. dakikada Umut Nayir ile Yeni Malatyaspor karşısında öne geçti Göztepe. Öne geçen takımlar hep skoru koruma derdine düşer. Göztepe bunu yapmadı. Devamlı yatıp, zaman geçirmeye çalışılır; Göztepe bunu da yapmadı. Yapmayınca da rakibine cesaret ve hırs vermedi. Vermeyince de fazla pozisyon da vermedi. Neticesinde 2. golü buldu ve rahatladı 56. dakikada Jahovic'le. Konuk ekip sadece son dakikalara doğru yüklenebildi ama gol bulmayı başaramadı. 2-0'lık sonuçla lig çok daha heyecanlı bir hale geldi.

Tarla Akhisar'a yaradı

Akhisar Belediye, Gaziantepspor deplasmanında penaltı kaçırdı, geriye düştü ama yine de kazanmasını bildi. Maçta göze batanların başında saha zemininin tarlayı andırması idi. Öyle ki bomboş kaleye gol yapabileceği pozisyonda Vaz Te vuramadı. Başka bir pozisyonda ev sahibi takım hızlı hücumda 2'ye 1 yakalamışken verilen pas çok uzağa gidince, olası golden olmuş oldu.
Musa Nizam'ın attığı gol görülmeye değerdi. Akhisar'ın 2 golü de yerli oyunculardan geldi. Yabancılar dışında atılan ilk gollerdi bunlar.

1. Lig

Denizlispor, deplasmanda düşme hattındaki Elazığspor ile karşılaştı. Tehlike bölgesine ya yaklaşacak ya da uzaklaşacaktı. 3-0 gibi farklı bir galibiyetle, az da olsa üst sıralara tırmandı. Art arda gelen mağlubiyetlerden sonra, son 3 maçtan puan ve puanlarla ayrılan Manisaspor, oynadığı oyunla da ümit vermeye başlamıştı. Bu hafta da ağırladığı Gaziantep BB'yi 2-0 yenmesini bildi. Bu oyun devam ederse, mutlaka başarı devam edecektir.

2.Lig Beyaz Grup

Bucaspor, grubun sondan 2. sıradaki Büyükçekmece Tepecikspor'u sahasında yenmeyi başaramadı. 1-1'lik skor, ilerisi için sıkıntı yaratabilecek bir sonuç.
Fethiyespor, ligin sondan 3. sıradaki takımı Anadolu Üsküdar 1908'i ağırladı. Bucaspor gibi bu müsabakadan da beraberlik çıktı: 0-0 Bu maçlar mutlaka kazanılmalı.
Nazilli Belediyespor, zirve mücadelesi veren Kocaeli Birlikspor'a 1-0 yenildi. Önemsenecek bir sonuç değil. Gelecek maçlara bakmalı.

2.Lig Kırmızı Grup

Ligin tepesindeki iki takımın Gümüşhane ve Ankaragücü'nün puan kaybetmesi, Menemen ve Karşıyaka için bulunmaz bir fırsat doğurdu. 
Aydınspor 1923 ile Menemen Belediyespor'un karşı karşıya geldiği mücadelede kazanan taraf 2-0 ile konuk takım idi. Bu sonuçla Menemen Belediyespor zirveye, Aydınspor 1923 ise dibe yaklaşmış oldu.
Karşıyaka, 90+4'te Hakan Kuş ile bulduğu golle Etimesgut Belediyespor'u 1-0 yenmeyi başardı. 3 puan güzel ama fişi çok önceden çekmesi gerekirdi. Taraftarlar öldü öldü dirildi.

3.Lig 1.Grup

Altay, küme düşme hattındaki Kozan Belediyespor'u, son 10 dakika içinde bulduğu 2 golle 2-0 yendi. Puanların birbirine çok yakın olduğu bu grupta, her puanın önemi var. Haftaya, uzak ara ve yenilgisiz lider olan Sancaktepe Belediyespor'u ağırlıyor. Alacağı bir galibiyet, kırılma noktası olabilir, rakibini rayından çıkarabilir. Taraftarlara da büyük görev düşüyor.
Kızılcabölükspor geçen hafta ara verdiği yükselişe, yeniden başladı. İlk haftalardaki maçlarına bakarak küme düşmesi beklenen Kızılcabölükspor, 3. sıradaki Çorum Belediyespor'u 1-0 yenmeyi başardı ve ilk 5 ile puan farkını 2'ye indirdi.

3.Lig 2.Grup

Bodrumspor, frene bastı. Son haftalarda kaybettiği puanlara 2 puan daha ekledi. Alt sıralardaki Derincespor'u yenmeyi başaramadı ve 2 puandan daha oldu. Ama şans da bir bakıma kendisinden yana. Rakiplerinin de puan kaybetmesiyle liderliğe devam etti.
Son 6 maçında puan çıkarmayı başaran Manisa BBSK sahasında ligin alt sıralarındaki Pazarspor'a, 2. yarıda atılan gollerle 2-1 mağlup oldu. 
Tire 1922, evinde Yomraspor karşısında daha 4. dakikada geriye düştü. 16. dakikada beraberliği yakalamasına rağmen galibiyet golünü bulamadı.

3.Lig 3.Grup

11 haftadır yenilgi yüzü görmeyen Afjet Afyonspor, Ankara'da, Ankara Adliyespor karşısında yediği 3 golle yıkıldı. Hala lider olsa da puan farkı 2 haftadır kapanıyor.
Muğlaspor, Payasspor'u 2-0 yenerek düşme hattından bir nebze uzaklaştı. 
Bergama Belediyespor, zirve mücadelesi veren Düzyurtspor deplasmanından 57. dakikada Hüseyin Demir'in attığı golle harika bir galibiyet çıkardı.
Denizli BBSK için zorlu bir haftaydı. Tarsus İdman Yurdu deplasmanında hezimet gibi bir mağlubiyetle evine dönmek zorunda kaldı, 4-0 ile.

En çok konuşulanlar

Hafta sonu basında çok tartışılan 2 pozisyon vardı. Bunlardan bir tanesi derbide idi. Kadıköy'deki maçın 45. dakikasında Van Persie, Tolgay Ali Arslan'ın aşil tendonuna bastı. Bu pozisyonda Van Persie'nin bastıktan hemen sonra iyi niyet gösterip, gücünü tam vermediğini söyleyen oldu. Bu sebepten sarı kart yeterliymiş.
Ben buna kesinlikle katılmıyorum. İyi niyet gösterip, hareketini kesmek isteseydi, ayağını geri çekerdi. Çekmedi ve basmaya devam etti, ettiği gibi de diğer ayağını yerden çekti. Bu noktadan sonra da gücünü vermemek, rakibine zarar vermemek olarak görüş belirtildi. Bu niyette olan biri, dengesini kaybedip, düşme pahasına bu hareketi yapmazdı. Van Persie'nin kendisine de zarar vermeden ayağa basmaya devam edebilmesi için yapması gereken tek hareket vardı, onu yaptı. Bu hareketin, cezası kırmızı karttır.
Diğer bir pozisyon, pazar akşamı yaşandı. Galatasaraylı kaleci Muslera ile Kasımpaşalı bir oyuncu hava topuna çıkıyor. Muslera topu elleriyle tutmak üzereyken, temas ediliyor ve top sahipsiz kalıyor. Top Kasımpaşalı oyuncunun önüne düşüyor ama hakem faul düdüğünü çalıyor. Bu temasın faul olmadığını söyleyen oldu. 
El, hassas bir organdır. Bir şeyi tutmak isterken ufak bir hareketle engellemek mümkün. Karşı koymak neredeyse imkansız. Omuz omuza pozisyonlarda bir taraf dengesini kaybederse, bu güçsüzlüktendir. Ele vücutla temas edersen, orantısız güç olur. Kazanan her zaman vücut olacaktır. Yani bu tür mücadelelerde kaybeden her zaman kaleciler. Hakemin verdiği karar doğru.