Sınırdışı operasyon yapıyoruz Katar, Pakistan ve Azerbaycan'dan başka destekleyenimiz yok.

*ABD'nin twitter fenomeni ekonomimizi tehtit edip duruyor.
*ABD yönetimine muhalif zat, operasyonu IŞİD'i kurtarma operasyonu gibi lanse ediyor.
*Almanya Savunma Bakanı "Yanıt vermeliyiz" diyerek sopa gösteriyor.
*Putin "Türkiye'nin operasyonu IŞİD'in dirilmesine neden olabilir"  diyerek Amerikalı muhalife Rusya'dan pas gönderiyor.
*Fransa'nın Cumhurbaşkanı, Putin'in ABD'ye gönderdiği pası havada yakalayıp ""Türkiye milyonlarca kişiyi etkileyebilecek bir insani sorun yaratmak üzere. Bu da IŞİD'in tekrardan bir halifelik kurmasını sağlar." diyerek gol atıyor.
*İtalyan Dışişleri Bakanlığı, Türk Büyükelçiye "gel bakalım" deyiveriyor.
*Hollanda silah satışını durduruyor.
*Mısır, bildiğin Mısır bizi kınıyor ve "Bu, kardeş bir Arap devletinin ulusal egemenliğine yapılmış küstahça ve kabul edilemez bir saldırıdır" diyerek olayı farklı bir boyuta taşıyor.
*İsrail bizi kınıyor. Filistinin de bizi kınıyanlar kervanına dahil olmasıyla Filistin ve İsrail bir konuda ilk defa hemfikir olmayı başarıyorlar.
*Ermenistan harekatı "işgal" olarak değerlendiriyor. Değerlendirmese gönlüm kalırdı.
*Kanada -kınamanın bir üst mertebesi olsa gerek- "sert" bir şekilde kınıyor ve bu harekatın IŞİD ile mücadele çabalarını baltalayacağını söylüyor.
*Danimarka, yanlış karar verdiğimizi dile getiriyor.
*Norveç, silah satışını durduruyor ve tüm Türkiye Norveç'ten silah satın aldığımızı öğreniyor.
*İran yetkilileri Türkiye ziyaretlerini iptal ediyor.
*Yavru vatan KKTC bile "kan dökmeyin" diye uyarıveriyor bizi.

Düzenlenen harekatın haklılığı - haksızlığı kadar, onun nasıl anlatıldığı da önemlidir. Görülüyor ki Dışişleri Bakanlığımız bu konunun bir hayli dışında kalmış. Yahut dünya bizi fena halde kıskanıyor. Hasetinden çatlıyor.

Çocukken oyun da oynasam, kavga da etsem gaza gelip karşımda kim varsa "Siz hepiniz ben tek" derdim. Çocukluktan mıdır, komplekslerimden midir, salaklığımdan mıdır bilinmez. O kadar güzel dayaklar yedim ki arkadaş edinmenin gerekliliğini anladım. Umarım biz dayak yemeden, arkadaş edinmenin faydalarını öğrenir birileri.