CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, 'Birinci cemre buluşması'nda, "Sunacağımız projelerin bir kısmı kentin hafızasından ve daha önce yapılmış çalışmalardan besleniyor' demişti. Soyer'in bahsettiği bu projelerden biri dilenci vapuru projesi. Soyer, 2016 yılında Başkan Aziz Kocaoğlu tarafından gündeme getirilen bu projeyi tekrar gündeme taşıdı.  

Deniz Ticaret Odası (DTO) meclis toplantısında konuşan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İzmir Körfezi'nin cansız, renksiz, hareketsiz hatta ölü olduğunu söyleyerek körfezdeki hat sayılarını 3 katına çıkararak cıvıl cıvıl bir körfezi hayata geçireceklerini belirtti. İzmir'in var olma sebebinin liman olduğunu savunan Soyer, "Körfezin cıvıl cıvıl olması mümkün. Kent içi ulaşımda denizin yüzde 3 oranında kullanılması kabul edilebilir değil. Çok yoğun olmalı. Körfez'deki hat sayılarını 3 katına çıkartacağız. Yeni iskeleler Mavişehir, Salhane ve Balıklıova'da yapılacak. Hat sayısı, sefer saatleri, yeni iskelelerle körfez içindeki trafik canlanacak. Mevcut araç filomuza iki yeni feribot ekleniyor. İzmir'den Akdeniz kentlerine ulaşımı mümkün hale getireceğiz. İzmir'den Midilli'ye 2 saat 15 dakikada gidilebilecek. Sığacık'tan Samos'a 1 saatte gidilmesini mümkün kılacağız. Yelkenliler, sandallarla hatta su oyunları ile körfez cıvıl cıvıl olabilir. İzmir sahnesi körfez olan bir anfi tiyatrodur. Herkes sahneye bakar fakat sahne cansızdır. Sahneyi canlandırmamız gerekiyor" dedi.

Ring seferleri ile ilgili olarak İstanbul'da kullanılan 'dilenci vapuru'nun İzmir'de de uygulanabileceğini ifade eden Soyer, özellikle Bergama vapurunun bütün iskeleleri dolaşarak bir keyif aracı olabileceğini dile getirdi. Soyer, "Bergama vapuru körfezde sürekli dolaşabilir. Diğer katamaran tekneleri de ring seferlerine katılabilir" dedi. Bu proje, Soyer'in kentin hafızasından beslenerek hazırladığı projelerden sadece birisi. Görünen o ki Soyer, sırtını kentin hafısazına dayayan bu ve buna benzer projelerle, yaşayan ve kendi geçmişini kucaklayan bir kent yaratmaya çalışıyor.