Bank Asya 1. Lig'e veda eden Altay'ın geçen sezon profesyonel yapıp (A) Takım kadrosuna aldığı genç oyuncu Oktay Yokuşlu, iki yılda 39'u milli takımlarda olmak üzere 82 resmi maça çıkarken, 15 ülkede, 3 kıtada futbol oynadı.
Altay'da geçen seneden beri (A) Takım'da oynayan 17 yaşındaki Okay Yokuşlu, 2009-2010 sezonunda Orduspor'a attığı golle ligin en genç golcüsü unvanını kazandı.
15 yaşından beri 15, 16, 17 Yaş Altı Milli Takımlarının yanı sıra Elit Milli Takım'ın değişmez oyuncusu olan Okay Yokuşlu, 8 Nisan 2009'daki Bulgaristan-Türkiye 15 Yaş Altı maçıyla başladığı Milli Takım kariyerinde  Portekiz, Makedonya, Fransa, İsviçre, Liechtenstein, Rusya, İngiltere, İspanya, Ukrayna, Ermenistan, İzlanda, Çek Cumhuriyeti, ABD ve Almanya'da sahaya çıkmanın heyecanını yaşadı.

Avrupa'dan 3 talip
Milli Takım formasıyla Avrupa Şampiyonası, özel maçlar ve kupalarda 7 kez gol sevinci yaşayan, henüz 2 yılı geride bıraktığı futbol kariyerinde 82 maçta rakip fileleri 15 kez sarsmayı başaran Okay Yokuşlu, bu performansıyla sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin de dikkatini çekti.
ABD'deki Nike Turnuvası ile 17 Yaş Altı Milli Takımı'nın mart ayında Ukrayna, İsviçre ve Almanya ile oynadığı Avrupa Şampiyonası 2011 elemelerindeki futboluyla herkesi etkileyen Okay Yokuşlu, Borussia Dortmund, Bayern Münih ve Lille'in takibine girdi.
Üç kulüp, ligin ikinci yarısından itibaren Okay Yokuşlu'nun Altay ve Milli Takım'daki performansını izlerken, Türkiye'den ise Galatasaray, Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Eskişehirspor ve Gaziantepspor'un genç yıldızı kadrosuna katmak için temasta olduğu öğrenildi.