İzmirli kulüp başkanlarıyla birlikte Ankara'ya çıkarma yapan İzmir Gücü Spor Vakfı, İzmir'e 6 büyük müjdeyle dönüyor. Spor Bakanı Müsteşar Yardımcısı Aslan Karanfil ve Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk ile uzun süreli bir toplantı yapan İzmir heyeti, Alsancak Stadı'nda dev bir revizyon yapılması, Atatürk Stadı'nın yenilenmesi, Karşıyaka'nın Yalı Tesisleri'nin bulunduğu yere stat inşa edilmesi, Örnekköy Stadı çalışmalarının devam etmesi ve Kaynaklar'a modern bir stat daha yapılması konularında mutlu sona ulaştı.
İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi'nin başkanlık ettiği heyette İZVAK Başkan Yardımcısı Selçuk Sert, İZVAK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ergöçmez, Karşıyaka Başkanı Cihan Büyükoral ve Başkan Yardımcısı Ali Erten, Göztepe Başkan Vekili Sabri Sadıklar, Altınordu A.Ş. Başkanı Seyit Mehmet Özkan ve İzmirspor Başkanı Cemal Dönmez yer aldı. İzmir Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Metin Kaplan da ziyaret sırasında hazır bulunarak heyete büyük destek verdi.
İZVAK Başkanı Yemişçi, İzmir futbol tarihinin en büyük icraatını gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Birlik olduğumuzu gösterdik ve tek yürek olarak gittiğimiz Ankara'da 5 önemli projeyi bitirdik" dedi. Yemişçi, Alsancak ve Atatürk Stadı'nda çok önemli revizyonların yapılacağını vurgulayarak "Örnekköy, Karşıyaka Yalı ve Kaynaklar'daki statlar için de artık dönülmez bir yola girildi. Bunlar hep, İzmir kulüplerinin güçbirliği sayesinde gerçekleşti. Toplantıya gelemeyen Bucaspor Başkanı Mehmet Bektur da alınan kararlara destek olacağını bildirdi" yorumu yaptı.

Revizyonlar sezon sonu

Yemişçi, bundan sonraki süreci şöyle özetledi: "Sezon biter bitmez Alsancak, GSİM'ye devredilecek, bu süreçte ihale tamamlanacak ve ligin son maçının ardından zemin, drenaj, tribünler, soyunma odaları yenilenip Altay'a iade edilecek. Atatürk Stadı'nda geniş çaplı bir revizyon yapılarak uluslararası maç oynanacak düzeye getirilecek. Hemen ardından Karşıyaka Yalı Tesisleri'nin olduğu bölgeye stat yapılması için düğmeye basılacak, ancak Örnekköy Projesi de devam edecek. Hükümet, Örnekköy Stadı'nı askıya almadı. Projeleri çizildi ve burası da İzmir'e kazandırılacak. Örnekköy'deki stat, tüm İzmir takımlarının olacak. Kaynaklar'daki statla ilgili de çok önemli gelişmeler yaşandı. 210 dönümlük arazi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Orman Bakanlığı'na devredildi. Orman Bakanlığı da araziyi Spor Bakanlığı'na verdi. Böylelikle o statla ilgili arazi sorunu da ortadan kalktı" diye konuştu.

6'ıncı müjde Yıldırım'dan

İzmir heyeti son dakikada randevu alıp görüştüğü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan Gürsel Aksel Tesisleri'ne yapılması planlanan Göztepe Stadı için de onay aldı. Göztepe Başkan Vekili Sabri Sadıklar tarafından iletilen ve heyetteki herkesin olur verdiği projeyi dinleyen Yıldırım, Altınordu A.Ş. Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın "Karşıyaka'ya bir stat yapılacaksa, çivisinin bile aynı olması kaydıyla aynısından Göztepe'ye yapılması gerekir" sözü üzerine "tamam" dedi. Yıldırım, zirvede yapılan fikirleri de onayladığını söyleyerek, "İzmir'in kuzeyine ve güneyine ikişer stat yapılacak. Alsancak Stadı ve Atatürk Stadı da revize edilecek. Buca Arena'yla birlikte İzmir, 7 modern stada kavuşacak" dedi.