BankAsya 1. Lig'e düştükten sonra, kadrosundaki oyunculara talipleri artan Manisaspor'da son olarak Ganalı savunma oyuncusu Akaminko ile, Ahmet İlhan'ın transferi konuşuluyor. Siyah-Beyazlı ekibin Ganalı oyuncusu Akaminko'ya Fenerbahçe talip olurken orta alanda forma giyen Ahmet İlhan Özek'e ise Beşiktaş'tan teklif geldi.
Fenerbahçe'nin kiralık olarak forma giyen Yobo'nun takımdan ayrılma ihtimaline karşı 23 yaşındaki Akaminko'yu istediği, Manisaspor'a resmi teklifin iletildiği belirtildi. Yönetim, Yobo'dan olumsuz yanıt alması halinde Akaminko transferini bitirmeye çalışacak. Manisaspor ise, Akaminko'nun bonservis bedeli olarak 3.5 milyon euro istiyor.
Bu arada Akaminko ile daha önce de ilgilenen Eskişehirspor, Fenerbahçe'nin devreye girmesi üzerine ise Ganalı için daha önce verdiği 2 milyon euroluk teklifi 2.5 milyona çıkardı.
Manisaspor'un genç oyuncusu Ahmet İlhan, Beşiktaş'ın teklifini sosyal paylaşım sitesi olan 'facebook'taki hesabından paylaştı. Yönetim, İlhan için ise Kartal'dan 2.5 milyon euro istedi. İlhan, Beşiktaş'a gitmek istediğini belirterek yönetimden anlayış beklediğini ifade etti.