Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta yer alan Altay'da yönetim, Teknik Direktör Mehmet Altıparmak'ın yerine Ekrem Al ile sözleşme imzaladı.
Gaziemir Kutlu Aktaş Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Altay Kulübü Başkanı Ömer Hızlıok, Ekrem Al'ın takıma iyi bir hava getireceğine, takıma cesur futbol oynatacağına inandığını belirtti. Hızlıok, "ampiyonluk ipini göğüsleyeceğimize inanıyoruz. Ekrem Al'a çok güveniyor, takımımıza çok şey vereceğini düşünüyoruz" dedi.

Tecrübeli teknik adam Ekrem Al ise, 5 yıl sonra tekrar Altay gibi büyük bir camiaya geldiği için mutluluk duyduğunu söyledi.
Altay'la çalıştığı dönemde takımın Bank Asya 1. Lig'de mücadele ettiğini hatırlatan Al, "Benim gözümde lig farklılığı Altay'ın büyüklüğüne gölge düşürmez" diye konuştu.

Rahat sezon geçiremez

Takımdaki bazı futbolcuları tanıdığını, genç takımdan gelenleri de kısa sürede tanıyacağını anlatan Al şöyle konuştu:
"Altay'ın şu anda bulunduğu yer üzücü. Bu ortamdan Altay'ı çekip çıkarmak için elimizden geleni yapacağız. Altay'ı layık olduğu yere getirmek için çalışacağız. Mühim olan kulübün eski seviyesine dönmesidir. Seyircimiz rahat, huzurlu olsun, takıma destek vermeyi sürdürsün. Biz onların gözüne hoş gelen, şampiyonluk havası yaşatacak bir ekip kuracağız. Altay'ın rahat sezon geçirme gibi bir lüksü yok. Şampiyonluk hesabı yapacağız. Altay'a da İzmir'e de yakışan bu olur."

Kasımpaşa maçı

Altay, Ekrem Al idaresinde, 2006-2007 sezonunda Bank Asya 1. Lig finalinde, 90 dakikanın ve uzatma bölümünün son dakikalarında yediği gollerin ardından penaltı atışları sonucunda Kasımpaşa'ya yenilerek, Süper Lig'e çıkamamıştı.
2007-2008 sezonundaki iki maçın ardından Altay'daki görevinden ayrılan Ekrem Al, İzmir ekibinin başında 25 maçta 11 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 mağlubiyet almıştı.

Deneyimli teknik adam, geçen sezon Şanlıurfaspor ve Akçaabat Sebatspor takımlarında görev yaptı.