Sakatlığı ve Galatasaray maçı hakkındaki görüşlerini aktaran Alex, Fenerbahçe ile gelecek yıl bitecek sözleşmesinden sonra da futbol oynamaya devam edeceğini, kendisinin Fenerbahçe'de kalmak istediğini ancak bu konuda kararı verecek tek kişinin kendisi olmadığını söyledi.

KARABÜK MAÇINDA YOK

Sakatlığı ile ilgili olarak Alex, "Durumum beklediğimden daha iyi. Maçtan sonra kafama takılmıştı sakatlığım. Çünkü başparmağımın üzerindeki kemikler çok ağrıyordu. Ama yaptığımız tedavilerden sonra iyi hissediyorum, biraz şişlik var ama kısa sürede geçecek. Ancak Karabük maçında maalesef oynayamayacağım. Çünkü ayağıma ayakkabı ve krampon giyemiyorum, şişlikten ve ağrıdan dolayı. O nedenle Karabük maçında forma giyemeyeceğim. Fakat hocam benim yerime kime şans verirse, o arkadaş en iyi şekilde oynayacaktır. Bizim için bir final maçı artık son adamı atmak istiyoruz" diye konuştu. Alex, Beşiktaş maçı için ise "Kramponumu giyebildiğim sürece sahada olurum. Ağrı ve sızı olabilir ama ağrıyla ve sızıyla gidecek. Ama önemli olan kramponumu ayağıma giyebilmem. Bu olduğu sürece ağrı sızı önemli değil" dedi.

"ŞANSIMIZ YARDIM ETTİ"


Galatasaray maçı ve bu maçta hayatını yitiren Galatasaray taraftarı Fatih Çalışkan hakkında ise Alex, "Fatih kardeşimiz için Allah'tan rahmet, sevenleri ve geride kalanlara da sabır ve uzun ömürler diliyorum. Böyle bir olayın yaşanması çok tatsız ve kötü.Umarım huzur içinde yatar. Maç özelikle skor açısından bizim hedeflediğimiz gibi bitti. Amacımız puan farkını 2'ye indirmekti ve bu da oldu. Ancak olumlu ve iyi bir oyun ortaya koyduğumuzu söyleyemeyiz. Bize biraz da şans yardım etti ve sonuç planladığımız gibi gitti. Ancak bundan sonraki maçlarda şans her zaman bizden yana olmaz. Bunu da dikkate alarak bundan sonra daha bilinçli ve daha dikkatli oynamalıyız" diye konuştu.

Kendi açısından maçı özetleyen Alex, "Aslında benim sakatlandığım pozisyona kadar iyi mücadele ediyorduk. Ben sakatlandıktan sonra oyundan düştüm. Maça kafamı o kadar vermiştim ki; ilk yarı sonunda oyundan çıkmak istemedim. Düşünceme göre, ikinci yarıda 15-20 dakika tutunabilirsek, Galatasaray daha fazla üstümüze gelecekti ve daha çok fırsat bulabilecektik. Daha sonra ağrılarım arttı, dayanamadım ve dışarı çıktım. Oyundan çıktıktan sonra da gol geldi. Gol gelince Galatasaray 2. gol için daha çok yüklendi ve arkada boşluklar bıraktı ve biz de bunu değerlendirip galip geldik" dedi.

"HEDEF HEDEF GİTMELİYİZ"

2 kupa hedefi hakkında "Taraftarlarımız isteği hepimiz isteği" diyen Alex "Fakat 2 kupa yolu hem zorlu hem de uzun bir yol. Şimdi bizim hedef hedef gitmemiz gerekiyor. Önümüzde bizim adımıza alınabilecek 12 puan var. Türkiye Kupasında ve ligde kendimize bağlıyız. Bu maçları adım adım gidersek hedefimize ulaşırız, Bu konuda da inancımız sonsuz" dedi.

"Bazen futbolda beyin ayakların önüne geçebiliyor" diyen Alex, "Saha içerisinde takımımız bana bağımlı şekilde oynamıyor. Önemli olan isimler değil, oyun şablonunun oturması. Ardından oyuncuların kendi özelliklerini göstermesidir. Benim oynadığım zaman oyun şablonu farklı oluyor. Diğer oyuncularda ise farklı şablonlar ortaya çıkıyor. İsimler öne çıkmamalı. Oyuncuların özelliklerine göre şablonlar belirlenmeli" dedi.

"OYUNCULAR SAHADA CEVAP VERMEK İÇİN MÜCADELE EDİYOR"


Bu sene yaşanan olaylardan dolayı maça hazırlanış şekillerinin değişmediğin ancak tüm oyuncuların olağanüstü bir mücadele verdiğini belirten Alex, "Benim hazırlanış şeklim değişmedi. Bu sene tüm yaşadığımız süreçten dolayı bunu sahaya yansıtış şekli farklı gelmiş olabilir insanlara. Oyuncular, burada ne sıkıntılar çekildiğini en iyi bilenlerdir. Aidiyet duygum yüksek olduğu için ben diğer branşlardaki hocalarla da bu kulüp için oturup konuşan bir oyuncuyum. Tüm bu sıkıntılara saha içinde cevap verilmeli. Oyuncular bunun için mücadele ediyor. Ben farklı bir performans sergilediğimizi düşünmüyorum ama mücadelemiz ve hırsımız, bize karşı yapılan haksızlıklara karşı verdiğimiz cevaptır. Kulübün içinde her birey; bütün bu mücadele içinde her bir birey, ayrı bir tebriki hak etti benim gözümde. İçimizde Fenerbahçeli, aidiyet duygusu olan insanlar var yabancılar da var. Çalışanlar da dahil bu kulübün içindeki her bir birey, o kadar bu mücadelenin içinde oldu ki; bu kadar olumsuzluğa rağmen içerideki insanlar birbirine sarıldı ve takım şu anda bu durumda. Bu sene bu kulübün içinde olan her birey ayrı bir tebriki hak etti" dedi.

"İŞSİZ KALMAM HERHALDE"

Fenerbahçe'deki geleceği hakkında ise Alex, "Bu konuda Başkanımızın da görüşünü alsın insanlar. Ben elbette isterim, 1 yıllık kontratım var ve ondan sonra da futbol oynama kararı aldım. Ancak bu konuda görüşü sorulması gereken tek kişi ben değilim. Aykut hocamızla da konuştuğumuz zaman kendisi bana planlarından bahsetti. Bu değişikliklerde hiçbir zaman benim kontratım bittiği döneme dair şeyler konuşmadık. Kendisinin planları var. 2013'e kadar kontratım sürüyor. Ancak Bunda sonra da futbol oynamaya karar verdim. Ancak bu burada mı olacak başka bir yerde mi olacak? Bu oturup konuşulacak. Ancak beni sevindiren bir şey, herhalde işsiz kalmam. Elime gelen birçok teklif var. Futbol camiasında birçok futbolcu ve dostlarım var. Belli bir noktaya geldikten sonra devam edebilecekleri yol yok. Ben her zaman kendime yol açabilen biri olduğum için bunları konuşmak için erken olsa da 2013'te Fenerbahçe benimle devam etmek istemezse en azından benim bir yolum var. O nedenle işsiz kalmam herhalde dedim" diye konuştu.

"AYKUT HOCA DÜRÜST VE SAMİMİ"

"Açıkçası ben hangi maçta bu şampiyonluk düğümünün çözüleceğini bilmiyorum. Düşündüğüm tek şey Karabük ve Beşiktaş maçları. Hangi maçta çözülür ve şampiyonluk hangi takıma gider bunu düşünmüyorum. Düşündüğüm şey, umarım en kısa sürede şampiyonluk bizim olur" diyen Alex, Aykut Kocaman hakkındaki görüşlerini ise, "Aykut hoca ile benim aramdaki oyuncu-hoca ilişkisi benim açımdan çok yararlı oluyor. Daha önceden Daum , Zico ve Aragones ile çalıştım. Hepsi yabancı hocalardı ve hepsinden kendime kattığım şeyler oldu. Bir Türk ve Fenerbahçe'nin içinde yıllarca oynamış, Türk Futbolunu çok iyi bilen, değişik takımlarda çalışmış bir hoca olarak paylaşımımı farklı oluyor. Benim Türk Futbolu hakkındaki bilgilerimde de hocamın büyük katkısı oldu. Birbirimize Katıldığımız ve katılmadığım şeyler de var ama önemli olan bunları harmanlamak. Aykut Hoca'dan öğrendiklerim büyük yarar sağlıyor. Geçen senenin başında belki bir birimiz anlamadığımız şeyler olabilir ama şu anda birbirimize bilgiler katıyoruz. Aykut Hoca ile çalışma dönemimde en hoşuma giden noktalardan bir tanesi, açık bir ilişkisi olması. Her zaman ne düşünüyorsa açıkça onu söyleyen bir insan. Hararetli anlar da oldu benim ve onum da ama ne düşünüyorsak hiçbir şeyi saklamadan konuşması gerektiğinde karşısına alıp konuşan bir insan.Samimiyet ve dürüstlük önemli. Bu da Aykut Hoca'da fazlasıyla var. Bu tecrübelerin de kendisine çok şey katacağını düşünüyorum" cümleleriyle aktardı.

"FELİPE HER ŞEYİ TOP ZANNEDİYOR"

Oğlu Felipe'nin bir an önce futbola başlamasını annesinin de istediğini söyleyen Alex, "Felipe topu çok seviyor ve heryşei top yerine koyup ona vurmak istiyor. Önüne televizyonu koysanız ona da vurmak istiyor. Futbolcu olur mu bilinmez ama futbolu ve topu çok seviyor. Felipe ne görürse taklit etmeye ve uygulamaya çalışıyor. Artık tehlikeli hale gelmeye başladı" diye konuştu.

"DUYGULAR KONTROLLÜ OLMALI"

Galatasaray galibiyetinin bundan sonraki maçlar için bir rehavet oluşturmayacağını belirterek, "Hiçbir hedefimize ulaşmadık. Rehavete kapılmak için hiçbir henüz hiçbir sebebimiz yok" diyen Alex, Galatasaray maçı sonrası yaşanan sevinç gösterileri hakkında ise "Aslında demin Aykut hocadan örnek verdiğimde şundan bahsetmek istemiştim. Benim buradaki futbol anlayışımı geliştirmemde Aykut Hoca'nın rolü büyüktür. Futbol duyguları beraberinde getiriyor. Bu ülkede duyguları yoğunlaştıran şeylerden bir tanesi de futbol. Bu 5o kadar yüksek düzeyde oluyor ki; bazen duygu futbolun önüne geçiyor. Duygu yüksek olmalı ama bu duygular da kontrol edilebilmeli. Futbolun dışındaki olayların futboldan çok konuşulmasının sebebi bu" diye konuştu.

"TARİHİ GÜNLER YAŞIYORUZ"

Alex, bu sene yaşananlara ilave olarak, "Bu ligin sonucu bu saatten ne olursa olsun bu kulüp zaten ayakta kalmıştır. Bizler futbolcular olarak bu camianın en ufak yapı taşlarından biriyiz. Bu camia o kadar büyük ki birleşmeleri gerektiğinde birleştirdiler statları doldurdular.Bu dönem tarihi bir dönem. Belki ne kadar tarihi olduğunu içinde olduğumuz için anlayamıyoruz. 20-30 sene sonra bu daha iyi anlaşılacak" dedi.

Bu arada Bekir'in canlı yayına gelmesi üzerine Alex, "Bekir maçın adamı olmalıydı ama sahada Volkan vardı" dedi ve Bekir'i "Emekçi" bir oyuncu olarak tanımladı.

Takımdaki çoğu oyuncunun, Galatasaray maçı öncesi Barcelona-R.Madrid maçını ayrı ayrı odalarında izlediğini belirten "Toplu bir şekilde maçı izlemedik. Ancak iki maçın kıyaslanacak bir yanı yoktu" diyerek sözlerini tamamladı.