Başkan Aziz Yıldırım, Sportif Direktör ve Teknik Sorumlu Aykut Kocaman ile taraftarlara teşekkür eden Alex duygularını, "2004'te başlayan hikayeyi biraz daha uzattık" cümlesiyle özetledi. Alex'i "Topla ilişkisi üst düzeyde olan, saha içi ve saha dışında örnek bir futbolcu" olarak tanımlayan Aykut Kocaman ise sözleşmenin uzatılmasına memnuniyetle onay verdiğini ifade etti.

Alex'in sözleşme yenilemesi nedeniyle düzenlenen imza törenine Alex de Souza ve Aykut Kocaman'ın yanı sıra Asbaşkanlardan Murat Özaydınlı, Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Merçil ve Profesyonel Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya da katıldı.


KOCAMAN: ÖNEMLİ OLAN ALEX'İN İSTEMESİYDİ


Toplantıda ilk sözü alan Sportif Direktör ve Teknik Sorumlu Aykut Kocaman, "Kulübümüzün Futbol Takımının kaptanı olan, uzun zamandır Fenerbahçe formasını son derece başarıyla temsil eden, temsil lafını özellikle kullanıyorum çünkü sadece saha içinde değil saha dışında da güçlü bir şekilde temsil eden ve Fenerbahçe tarihinde yer alana Alex'in sözleşmesinin uzatılması için burada toplandık. Rakamlar çok şey ifada ediyor ama rakamların ötesinde benim için en önemli olan şey, Alex'in Fenerbahçe'de kalmak istemesiydi. Rakamlardan da önemli olan şey buydu. Sportif direktör ve teknik direktör olarak söylemeliyim ki; mali taraflarını bir tarafa bırakırsak Alex'in burada kalmak istemesi hepimiz adına gurur verici. Herkese hayırlı olsun" diye konuştu.


ALEX: GÖRÜŞMELERDE HİÇ SIKINTI OLMADI


Alex ise, "İlk başta kulübüme ve Aykut Hocama, bu söylediği güzel şeyler için teşekkür ediyorum. Kulüp olarak biri süre daha burada devam edebilme fırsatını bana sundukları için teşekkür ediyorum. Görüşmeler sırasında hiçbir sıkıntı çekmedim görüşmeler sırasında hiçbir sıkıntı çekmedim. Görüşmeleri Murat Özaydınlı ile yürüttük. İki tarafın da iyi niyeti ile görüşmeler kısa sürede bitti ve 2004'te başlayan hikayeyi biraz daha uzattık. Aynı zamanda buraya ilk geldiğimden bu yana bana sonsuz destek veren ve her ortamda sevgilerini göstermekten çekinmeyen taraftarlarımıza da teşekkür etmek istiyordum. Bundan sonra da bugünü kadar olduğu gibi saha içi ve saha dışı mücadelemle Takımıma ve Kulübüme katkıda bulunmak istiyorum" diye konuştu.

Alex'in 2 yıllık yeni sözleşmesini imzalamasından sonra Aykut Kocaman ve Alex, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Kendisinin daha önce yaptığı açıklamalar üzerine Semih Şentürk, Uğur Boral ve Joseph Yobo'nun sözleşmeleriyle ilgili görüşmelerin akıbetini soran medya mensuplarına Kocaman, "Şu anda bu görüşmeler başlamadı. Önümüzdeki günlerden itibaren bu oyuncularla ilgili görüşmeler başlayacak. Nasıl sonuçlanacağını söylemek şimdiden mümkün değil. Kişisel düşüncem; ben bu oyuncuların Fenerbahçe'ye katkı sağladıklarını düşünüyorum. Ama sonuçta ortak çıkarlar önemli transferde. Tahminen bir sorun olmadan sonuçlanacak.
Alex takımın bir kaptanıdır ve çok önemli bir oyuncudur. O nedenle Alex'le başlaması doğal bir süreç" diye yanıt verdi.


ALEX: ANLAŞAMASAYDIM CURİTİBA'YA DÖNECEKTİM


Sözleşme yenileme sürecinde bir ara belirsizlikler olduğunun ve eğer Fenerbahçe ile anlaşamasaydı ne yapacağının sorulması üzerine Alex, "Fenerbahçe ile devam etmeseydim kafamda büyüdüğüm şehir Curitiba vardı. Evet bir belirsizlik oldu. Eğer Fenerbahçe ile anlaşamasaydım, Curitiba'ya dönme kararı almıştım. Aslında çok da belirsiz değildi ve ben kulübümle görüşme yapmış ve net bir şekilde Fenerbahçeli olduğumu söylemiştim. Bu dönemde Curitiba'nın ne düşündüğünü bilmiyordum ve ayrıca Amerika'dan bir teklif gelmişti. Onları da öğrendikten sonra; eğer olmasaydı Curitiba'ya gitmeyi kafaya koymuştum. Ama Fenerbahçe ile konuşmaya ilk başladığım anda analdım ki; benim yerim Fenerbahçe'dir" diye yanıt verdi.


ALEX: İKİ TARAF DA FEDAKARLIK YAPTI


Gelecek planlarıyla ilgili soruları,"Önümde iki sene var. Bu 2 sene içinde neler olur? Bana neler getirir? Bu belli olmaz. Evime dönme hayalim her zaman var bunu kafamda netleştirmek için 2 senem var. Bununu için henüz erken" diye yanıtlayan Alex, uzlaşma sürecinin karşılıklı fedakarlıklar geçtiğini belirterek, "Kontrat görüşmeleri başladığında iki taraf da iyi niyetliyse bazı şeylerden fedakarlık yapıyor. Bizim konuşmalarda da sonsuz iyi niyet vardı. Gerek ben gerek Kulüp; fedakarlık yaptık. Böyle devam ederse sonuca gidiliyor ve böylece sonuca gittik" dedi.


KOCAMAN: GÖREVİM OYUNCULARI SİLMEK DEĞİL KAZANMAK


"Alex'le devam kararı alarak, Fenerbahçe'de devrim yapmaktan vazgeçmiş mi oluyorsunuz?" şeklindeki bir soruya ise Aykut Kocaman, "Devrimin ne olduğunu siz anlatırsanız iyi olur. Eğer Alex ile ili ilgiliyse bu devrim işi, bu çok yanlış bir şey. Alex gibi oyunculardan vazgeçmek değil onlarla devam etmektir amaç. Sezon başındaki tavırlarım Alex gibi bir oyuncunun gerçek seviyesine ulaşmasıyla ilgiliydi. Teknik direktörün esas görevi oyuncuları silmek değil, onların verimliliğin yükseltmektir. Sadece oyuncu olarak değil; yetenekleriyle Dünyanın sayılı oyuncularından biri olan ve topla ilişkisi üst düzeyde olan bir futbolcu Alex. Sadece topla ilişkisi değil önemli olan. Alex, takımda yer alan ve yer almaya devam edecek olan genç oyuncular için de önemli bir örnek teşkil ediyor. Saha içi ve saha dışı davranışlarıyla Fenerbahçe'yi en iyi şekilde temsil ediyor. Benim bu kulüpte en çok istediğim şey: Oyuncuların kendilerine mali anlamda geniş alanlar veren Kulübümüze karşı sorumlulukları olmalı. Alex buna en güzel örnek. Alex'e hem teknik hem de idari anlamda son derece memnuniyetle onay verdiğimi söyleyebilirim" diye cevap verdi.


ALEX: AİLEMİN RAHATLIĞI, BENİM RAHATLIĞIMDIR


Fenerbahçe'de kırdığı ve kıracağı rekorlar ile sözleşmesini uzatmasının ailesi üzerindeki etkileri hakkında ise Alex, "Aslında bu rekor dediğiniz şeyler. sizin kendinizi bulunduğunuz ortamda ne kadar iyi hissettiğinizle bağlı. Yabancı bir oyuncu geldiğinde önemli olan şeylerden biri de örnek olması ve burayı sahiplenmesi. İlk geldiğimde Türkiye benim için karanlıktı. Karanlıktan kastım, burada neler yaşayacağımı, başıma nelerin geleceğini bilmiyordum. Zaman geçtikçe, kendimi buraya ait hissettikçe bu rekorlar gelmeye başladı. Burada kontrat imzalama aşamasında en az ağırlığı olan kişi sanırım yeni doğan oğlum Felipe. Onun haricinde tüm ailemi düşündüm, imkanlarını düşündüm. Hepsine bakınca, burada ne kadar olumlu bir hayat geçirdiğimi düşününce kararımı verdim. Türkiye'nin ve İstanbul'un bana verdiği imkanlarla hiçbir sorunum olmadı. Küçük kızım Maria'nın okulu kafamı kurcaladı biraz. Brezilya'yla döndüğümüzde bu geçiş döneminde yaşayacağı sıkıntılar kafamı kurcaladı. Benim rahatlığım ailemin rahatlığından geçer. İstanbul ve Türkiye'nin bize sunduğu imkanlar o kadar olumlu ki fazla düşünmedim bu konuda" diye konuştu.


ALEX: BU FIRSATI VEREN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM


Alex son olarak basında sürekli yer alan ve Aykut Kocaman ile sorunlar yaşadığını ileri süren haberlere açıklık getirdi. Bu iddiaların gerçek dışı olduğunu belirten Alex, "Birçok kişinin izlediği gibi sezon başından beri Aykut hocamızla sıkıntılar yaşadığım, iyi anlaşamadığımız; hatta bir birbirimiz sevmediğimiz yazıldı. Bunların hiçbiri gerçeği yansıtmıyor. Geldiği günden biri iyi niyetle çalışan Aykut Kocaman'la hiçbir sıkıntım olmadığını bir kez daha söylemek istiyorum, verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum ve de Takıma desteğini her ortamda veren Başkanımıza da buradan teşekkür ediyorum. Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpte bana oynama fırsatı verdiği için teşekkürler" dedi.