Eski Divan Kurulu başkanı Kemal Zorlu, eski Başkan Ahmet Taşpınar'ın da aralarında bulunduğu 10 üyenin açtıkları iptal davasını kazandığını açıkladı, "Karar 15 gün önce verildi. Ancak kritik süreçte kulübe zarar vermemek için açıklama yapmadık. Mahkeme gerekçeli kararı açıkladığında detaylı bir basın toplantısı düzenleyeceğiz" dedi.

Spor Toto 2'nci Ligi Kırmızı Grup'ta son sıradaki Altay'ın içinde bulunduğu durumun kendisine büyük üzüntü verdiğini ifade eden Zorlu, şöyle devam etti:

"50 yılını bu kulübe vermiş bir aile olarak içimiz kan ağlıyor. Son tüzüğün iptal olması demek, yapılan kongrenin, seçilen yönetim ve kurulların geçersiz olduğu anlamına gelir. Yönetim en kısa zamanda kongreye gitmeli. Benim görev alma gibi bir niyetim yok. Tüzüğün hukuka aykırı olduğunu 2 yıl önce söyledim, keşke doğru çıkmasaydı da Altay bu durumda olmasaydı. Buna neden onlarlar şimdi aynada kendilerini bakmalı."

TÜZÜKTE NELER DEĞİŞMİŞTİ?

Altay'da Niyazi Konuşmaz başkanlığındaki yönetim tarafından hazırlanan son tüzüğe göre mayıs ayı yerine, ocak ya da şubatta yapılacak kongrelerde, yeni üyelerin 6 ay oy kullanamama şartı kaldırılmış, aidat borcu olanlarla haklarında yargıya intikal etmiş dosya bulunanların oy kullanabilmelerine imkan tanınmıştı. Tüzükte ayrıca genel kurul süresi 2 yıldan 3 yıla çıkarılmış, aidat 150 TL'ye indirilmiş, divan kurulunun yetkileri azaltılmış, başkanlık için 5 yıl üye olma şartı getirilmişti. Niyazi Konuşmaz yönetimi, kendilerinden önceki tüzüğün 17 maddesinin İl Dernekler Müdürlüğü'nden geçmediğini gerekçe göstererek yeni bir tüzük hazırlamıştı.