Devre arasında kadroyu güçlendirme planları yapan siyah beyazlı takım, halen Göztepe'de forma giyen eski futbolcuları İsa Akgöl'ün 200 bin TL'lik alacağının Yargıtay'da kesinleşmesiyle transfer yasaklısı konumuna düştü. Yönetim, daha önce Futbol Federasyonu'nun transfer yasağı karar verdiği Cenk Tekelioğlu, Yunus Altun, Mustafa Cevahir, Zafer Şahin, Erol Yükseker ve Muhsin Erözkan'ın dosyalarını Yargıtay'a taşımıştı.

Dosyaları federasyonda görüşülen Burak Karaduman, Serkan Akın, Korhan Öztürk, Ali Şaşal, Hasan Erbey, Fatih Kaldan, Mehmet Yılmaz ile Hüseyin Kuday'ın alacaklarının da karara bağlanması durumunda siyah beyazlılara toplamda yaklaşık 1.5 milyon TL borç faturası çıkacak.

Bu arada İlyas ve Tahir'i geçtiğimiz hafta kadrodan çıkaran yönetim, yasağı kaldırıp kadroyu takviye etmek için kaynak arıyor. Dün akşam yapılan toplantısında olağanüstü kongreye gitmeyi tartışan Altay yönetimi, kararı bu hafta Bandırmaspor'la oynanacak devrenin son maçının sonuna bıraktı.

KOCAOĞLU'NA BİR ÇAĞRI DA SAVAŞAN'DAN

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na Karşıyaka Kulübü'nden sonra bir çağrı da Altay'dan geldi. Belediyenin geçen yıl sonunda yıllık spor bütçesinden artan kaynağı kulüplere dağıttığını hatırlatan Başkan Aslan Savaşan, şunları söyledi:

"İzmir kulüplerinin büyük kısmı sıkıntı yaşıyor. Puan tablosunda da kritik konumlardalar. Şimdi yapılacak katkı kulüplere can suyu olur. Yıllardır diğer illerde takımlar belediyelerden destek alıyor. Yerel yönetimlerin sağladığı sürekli gelir kaynakları var. Sadece üstyapı olarak düşünmemek lazım. Kulüpler altyapıda bin çocuğa spor imkanı sağlıyor."