14 bin 94 kişilik Adnan Menderes Stadı’nda tribünler tıklım tıklım dolarken maçı stadda izleyecek yer bulamayan bir çok Aydınlı da stad dışından takip etti.

Türk futboluna Efeler olarak nam salan Aydın futbolunun tekrar özlenen günlerine dönmesi için Aydınspor 1923 yönetiminin başlattığı çalışmalar neticesini vermeye başladı. Lig başında Aydın Belediyespor’un isim değiştirmesiyle oluşan Aydınspor 1923, BAL Ligi 8. Grup’ta 3. Lig’in kapısına dayandı. 3. Lig’e çıkabilmesi için lider Çiğli Belediyespor ile yapılacak olan maç öncesi taraftar desteği için yoğun çaba harcayan Aydınspor 1923 yönetimi 1 hafta boyunca il merkezi ve ilçelerde anonslar yaptırarak vatandaşları maça davet etti. Bu çabaların sonucunda dün oynanan maça yurt dışından ve diğer illerden binlerce taraftar Adnan Menderes Stadı’na akın etti.

Tıklım tıklım dolan Adnan Menderes Stadı’nda oynanan Çiğli maçından 2-0’llık galibiyetle ayrılan Aydınspor 1923’e taraftarlar maç boyunca büyük destek verdi.

Maç sonunda aldığı 2-0’lık galibiyetle lig bitimine 1 hafta kala liderliği ele geçiren Aydınspor 1923’te büyük sevinç yaşanırken, Aydın’ın bayan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Kulüp Başkanı Ahmet Gümüş ile saha ortasında zeybek oynadı. Maçtan sonra Aydınlılar ligin son haftasındaki maç öncesi büyük sevinç yaşarken, Aydın caddelerinde sabaha kadar eğlendiler.

En son BAL 1. Grup’ta, 3 Nisan’da oynanan Erzurum Büyükşehir Belediyespor-Ardahan 23 Şubatspor maçında 12 bin 217 seyirci ile Erzurumlular amatörde seyirci rekorunu kırmışlardı.