Şampiyon Foça yedeklerle geçti
İzmir Süper Amatör A Grubu'nda şampiyonluğunu ilan ederek play-off'lara katılmayı garantileyen Foça Belediyespor, İzmir BŞB karşısında yedek ağırlıklı bir kadroyla 1-0 kazanmasını bildi


Play-off'lara katılmayı haftalar öncesinden garantileyen ve geçen haftada matematiksel olarak grup şampiyonluğunu ilan eden Foça Belediyespor, Yeşilyurt Sahası'nda çıktığı son deplasman maçında, sezon boyunca daha az süre alan oyuncularını da oynattı. Foça Belediyespor'a galibiyeti getiren tek gol, oyunun ilk dakikalarında geldi. Maçın 5. dakikasında: ceza sahasının iç sol bölgesinde topla buluşan Erkan, orta şut karışımı bir vuruş yaptı. İzmir BŞB'li Mert topa müdahale etmek isterken, topu kendi ağlarına gönderdi 0–1. Foça kalecisi Recep, yaptığı başarılı kurtarışlarla alkış alırken, gol silahı Egehan yakaladığı pek çok gol fırsatını cömertçe harcadı. İzmir BŞB'li oyuncuların centilmence sergiledikleri mücadeleci oyun, tribünlerin beğenisini kazandı ancak çabaları, gol için yeterli olmadı. Karşılaşma Foça Belediyespor'un 1-0 galibieti ile son buldu. 
Ligin son haftasında oynanacak maç programı şöyle; Pazar; Halilbeyli-İzmir B.Ş Bld. saat 15.00 Halilbeyli, Foça Bld.-Yeni Bornovaspor saat 15.00 Foça, Ayküsan Ülküspor-Camdibispor saat 16.00 Yusuf Tırpancı sahası. 

Çandarlı play off'ta

İzmir Süper Amatörü A Grubu'nda Çandarlı Belediyespor, zorlu geçen lig maratonunun sonunda Bölgesel Amatör Lig (BAL) eleme grubuna çıkmayı başardı. Mavi İnciler, deplasmanda karşılaştığı Yeni Bornovaspor'u 0-2 mağlup ederek lig üçüncülüğünü garantiledi. Puanını 35'e yükselten mavi beyazlılar, ligin bitimine bir hafta kala Foça Belediyespor ve Yeni Bornovaspor ile gruptan çıkmayı başardı. Tarihinde ilk kez Süper Amatör Lig'e çıkan ve ardından Bölgesel Amatör Lig'e yükselme grubuna kalan Mavi İnciler, Yeni Bornovaspor deplasmanındaki oynadığı futbol ile taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı. Sahaya sakat ve cezalı as oyuncularından yoksun çıkan Çandarlı Belediyespor, 45. ve 78. dakikada Mehmet Yılmaz'ın ayağından gelen goller ile maçı kazanmayı bildi.


Şampiyon Ödemiş

İzmir Süper Amatör Lig B Grubu'nda 21. hafta karşılaşmasında Narlıdere Belediyespor'u deplasmanda 2-0 yenen Ödemiş Belediyespor, grup şampiyonluğunu garantiledi. Play-off'lara şampiyon unvanıyla gitme başarısına erişen Ödemiş aynı zamanda ikinci yarıda oynadığı 9. maçı da kazanmayı başardı. Narlıdere'deki karşılaşmada ev sahibi ekip daha baskılı bir oyun ortaya koydu. Ev sahibi ekip Narlıdere'nin gol çabaları sonuç getirmedi ve ilk yarı 0-0 sona erdi. İkinci yarıda Ödemiş Belediyespor, tecrübeli forvet İbrahim Kumcu'nun oyuna girişiyle hareketlendi. Ödemiş, rakip yarı sahada daha sık görünmeye başladı ve 53'de Öner ile 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın 89. dakikasında rakip savunmayı az adamla yakalayan Ödemiş'te Enes maçın skorunu belirledi 2-0. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca konuk ekip Ödemiş Belediyespor, grup şampiyonluğunu ilan etti. 
Bugün oynanacak olan ligin son maçlarının programı ise şöyle: İşçievlerispor-Narlıdere Bld. saat 13.00 Şirinyer sahası, Kuruçeşmespor-Konak Bld. saat 15.00 Şirinyer sahası, Karabağlar-Torbalı Çaybaşıspor, Ödemiş Bld.-Toralıspor saat 13.00 Ödemiş, Güzelbahçe Bld.-Şirinyerspor.


Ülküspor'da yeni sezon çalışmaları başladı  

Geçmişi İlklerle dolu olan İzmir'in köklü çınarı Ülküspor, Ayküsan desteği ile yeni başarılara imza atmak için çalışmalarına devam ediyor.
Geçtiğimiz yıl A takımı ile Süper Amatör Küme'ye yükselen ve ligi dördüncü sırada tamamlayan, U 19 takımı ile grubunda lider olan kırmızı-beyazlılar, yeni sezon hazırlıklarına şimdiden başladı. Takımın genel kaptanı Süleyman Şenol, "Başarılarımızı devam ettirebilme adına tüm İzmir halkının desteklerini bekliyoruz. İzmir'in önde gelen reklam şirketi İmza Dijital firma sahibi M. Murat Çiloğlu Başkanlığında yeni yönetim kurulu kadromuzu oluşturarak çalışmalarımızı hızla devam ettireceğiz" dedi. 
Köklü Çınar Ülküspor'un yeni başkan adayı M.Murat Çiloğlu, "Tarihinde Avrupa'da ilk gece maçı yapan Türk takımı olan, 2. Lig ve 3. Lig'de yıllarca başarı ile mücadele eden İzmir'imizin köklü kulübü Ülküspor, Türk sporuna ve İzmir futboluna hizmet etmeye devam edecektir. Bu amaçla tüm camiamızı birlik ve beraberlik adına toplamaya çalışacağız. Birlik ve beraberliğimiz Ülküsporumuzu hakettiği yerlere getirecektir" dedi.


Sahalarda şiddet bitmiyor

Önceki hafta oynanan Yeşiltepe-Yeni Örnekköy U-19 maçında hakemin vermiş olduğu penaltı kararından sonra hakeme küfür edip saldıran Yeni Örnekköysporlu futbolculardan Nabi Göktaş, Nuri Tıngaz, Ayhan Kızılbuğa, Ali İhsan Cilbül ikişer yıl; Arda Şenliler, Serkan Demirkıran, Aykut Akasya birer yıl ve Alican Bektaş altı ay hak mahrumiyeti ile cezalandırıldılar. Futbol İl Disiplin Kurulu ayrıca Yeni Örnekköyspor'un sahasını iki resmi müsabaka boyunca kapattı. Bu hafta ise Karşıyaka Belediyespor-Aliağa Gençlik maçında konuk ekip 3-2 öndeyken verilen penaltı sonucunda birbirine giren 15 futbolcu, yaptıkları eylemden dolayı Futbol İl Disiplin Kurulu'na sevk edildiler.


U-16'da gol düellosu

U-16 Ligi'nde Karşıyaka Kültürspor, Deniz FK'yı 5-4 ile geçti. Kültürspor'un gollerini 5. dakikada Hasan Ali, 19 ve 33'te Ali ile 39'da Berk, 42'de de Berkay kaydetti. Ev sahibi Deniz FK'nın golleri ise 12'de Muhammet, 25'te Mehmet, 55'te İbrahim ve 63'te Umut'tan geldi.


Kritik maçta kazanan olmadı

U-19 Ligi'nde şampiyonluğun ve küme düşmenin son haftaya kaldığı 2. Grup'ta geçtiğimiz hafta sonu galip gelenin ligde kalacağı maçta Fikri Altay ile Yeşiltepe, 2-2 berabere kaldılar. Yeşiltepe ilk dakikada Semih'in penaltı golü ile 1-0 öne geçti. 37'de Erkan duruma denge getirdi. 49'da Arifcan Yeşiltepe'yi tekrar öne geçirirken, 83'te Gökhan son sözü söyledi: 2-2