Atletico Madrid'te oynayan Milli futbolcu Arda Turan, TRT'de Stadyum Programı'dan Ersin Düzen'in sorularını cevapladı. Sakatlığının iyi durumda olduğunu ve tam iyileşmeden oynamayacağını söyleyen Arda Turan, Beşiktaş ile yapılacak rövanş maçında oynayabileceğini söyledi. Arda, "Önce sağlığı kontrol altına almak lazım. Onun dışında bir problemim yok. Gayet keyifliyim, mutluyum." dedi.

İSPANYA'DA HER OYUNCU OYUN OYNAMAYI BİLİYOR

Türk futbolu ile İspanyol futbolunu karşılaştıran Arda, "Öncelikle şu var, takımlar beraber hareket ediyorlar, bir disiplin var ve İspanya Ligi'nde her oyuncu oyun oynamayı biliyor. Yani buradaki sağ ve sol defans oyuncusu da topla iyi işler içerisinde. Takım halinde çok kısa mesafede oynuyorlar. Artık futboldaki en önemli şey bu. Herkes 30-40 metreye indirdi takım savunmasını. Bizim ligimizde biraz daha kopmalar oluyor defansla orta saha arasında. Bazen görüyoruz üçe beşler, ikiye beşler İspanyada böyle şeyler yakalamak çok zor." açıklamasını yaptı.

İspanyolca öğrenmeye çalıştığını da belirten Arda, Nihat Kahveci'nin kısa sürede İspanyolca'yı öğrendiğinin hatırlatılması üzerine "Onu bilmiyorum, ben Nihat abi kadar zeki değilim. Ders alıyorum, kamplarla pekiştirmeye çalışıyorum. Yeni bir değişiklik hayatta." cevabını verdi..

Arda Milli takım kaptanlığı hakkında ise "Ben yeni kaptan değilim sadece bu kadro içinde en fazla ben milli olmuştum. Bu da bana layık görüldü. Ben de saygıyla severek aldım. Ama Emre abi, volkan abi, Hamit abi, benim fikrim tabi ki heralde milli takım kadrosunun içinde olacaklardır. Onlar bizim ağabeylerimiz, bize yol göstericilerimiz. Tecrübeli oyuncular. Ben bu kamplık kaptan oldum." dedi.

Milli takımdaki değişimi de değerlendiren Arda Turan, "Biraz sabır lazım sadece. Hani bu maç kaybettik yarın bir tane daha kaybedebiliriz, yarın bir tane daha kaybedebiliriz. Ama önemli olan Hollanda maçına kadar süreçtir. Ki bu turnuva olmasa bile , Abdullah Avcıya hep güvenmek lazım çünkü Abdullah Avcı milli takıma uzun seneler yani 5-10-20 sene hizmet edecek kaliteye ve güce sahip, karizmaya sahip. O yüzden sabırlı olmak lazım." şeklinde konuştu.

BİZİM GAZA İHTİYACIMIZ VAR, FATİH HOCA BABAM


Türk insanının duygularıyla hareket ettiğini de söyleyen Arda, "Öncelikle taktiksel bilgi taktiksel oyun, hücum anlamında, savunma anlamında ne yapmamız gerektiği önemli. Bizim için birinci mantelite bu olmalı. Ama ikincisi biz duygularıyla hareket eden insanlarız. Bu bizim gerçeğimiz, Türk insanının gerçeği. O yüzden bizim bu gaza az da olsa ihtiyacımız var. Tabi ki ben de duygusal bir insanım. Ülkemin formasını giyerken tüylerim diken diken oluyor. Sahaya çıkmak beni heyecanlandırıyor. Yani her milli maça böyle çıkıyorum ama bu hisleri yaşamak tabi ki farklı duygular içeriyor." dedi.

Fatih Terim ile sık sık görüştüğünün altını çizen başarılı futbolcu şunları söyledi:
"Fatih hocayla aramız çok iyi çok iyi. İnanılmaz. Biz de çok iyi gidiyoruz Türkiye liginde. O yüzden yani hepimizin keyfi iyi o manada. Hocamın zaten başarısının bizlerin söyleyeceği bir şey yok. Bizim de aramız çok iyi yani hiçbir sıkıntımız yok. Fatih Hoca Babam. Ben hocamı çok seviyorum hocamın da beni çok sevdiğini düşünüyorum. Çünkü ben kimseye yanlış bir şey yapmadım. Kimseye ihanet etmedim. Yani o yüzden saygı çerçevesi içinde her şey çok güzel geçti benim kariyerim için de.

Şimdi belki de Galatasaray için çok daha hayırlısı oldu benim gitmem. Çok daha iyi oynuyor çok daha iyi gidiyor. Belki de, ben olsaydım böyle şeyler olmazdı. Hep iyi yönde olumlu yönde bakmak lazım. Ama fatih hocanın başarılı olacağına hep inanıyordum. Sezon başında da bir inancım vardı. Bu kaostan sadece Fatih hoca çıkartabilirdi. O da yaptı zaten."

Galatasaray'dan ilk ayrılık kararını ne zaman verdiğini de söyleyen Arda, "Kendi taraftarımdan ilk küfür yediğim zaman gitmeyi kafama koymuştum. Ayrılık nedenimde kesinlikle maddiyat yok. Zaten daha az kazanıyorum Galatasaray'da kazandığımdan. Ben kariyerimi düşünerek hareket ettim. Beni zaten bilen bilir. Yıllarca Galatasaray'da boş mukaveleye imza attım.''

Türk pasaportlu futbolcuların Avrupa piyasasında yeterli ilgiyi görmediğini belirten Arda, "Ben şöyle bir şey söylemiştim: 'Türk pasaportuna sahip olduğum için bu bonservis bedelleriyle Avrupa'ya gitmem zor.' Türkiye'nin 70 milyonluk bir potansiyeli var ve en pahalı futbolcusu 12 milyon Euro. Şimdi bizim ülkemiz Avrupa 3. oldu hiç kimse Avrupa'ya gidemedi doğru düzgün. Hamit abi Nuri Almanya liginde oynayıp da gittiler. Ben hala bu söylediğimin arkasındayım yani. Türkiye ligi az izleniyor.'' diyerek, şunları söyledi:

''Biz Galatasaray’da büyük işler yaptığımız zaman, önemli işler yaptığımız zaman buradaki insanlar buna öyle bakmıyorlar. Şimdi Burak Yılmaz’ın 30 tane golü var inanılmaz. Ama hala Burak Yılmaz’ı insanlar araştırıyorlar şüpheyle bakıyorlar. Burak bunu Hollanda’da Belçika’da atsaydı ne olurdu? Lukaku Belçika’da attı ne oldu, şimdi Chelsea’da. Şimdi Burak’ın yaptığı performansı kim yapabilir. Avrupa’da bir Messi bir Ronaldo. İnanılmaz oynuyor inanılmaz birisi. Ben böyle düşünüyorum benim fikrim bu."

KAZANMALARI İÇİN DUA EDECEĞİM

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde gönlünün sarı - kırmızılı ekipte olduğunu açıklayan Milli futbolcu "Ben Galatasaray’ın kazanmasını çok istiyorum. Kazanmaları için de dua edeceğim. Hayırlısı olsun. Fair-play çerçevesi içinde, güzel şekilde, futbola döndürecek güzel, keyifli bir mücadele olsun.Galatasaray ligde daha avantajlı gibi duruyor ama play-off sistemi var ne olacağı belli olmaz. Avantaj Galatasaray’da gibi duruyor ama sadece avantaj çok dikkat etmemek lazım." dedi.