NTV Spor'a açıklamalarda bulunan Galatasaray'ın ve A Milli Takım'ın yıldız futbolcusu Arda Turan, Atletico Madrid'den resmi teklif aldığını ifade ederek, "Bu konuyla ilgili daha fazla yorum yapmak art niyetliliktir. Menajerim kulübe teklifi iletti. Öncelikle bu teklifin benim menfaatlerime ve Galatasaray'ın menfaatlerine uyması lazım. Ben Galatasaray'da oynuyorum. Buradan kaçmak, gitmek istiyor diye bir şey yok. Şundan dolayı hedefleriniz olabilir, büyük takımlarda oynamak istiyorsunuz, çalışırsak olabilir diyorum. Öncelik her zaman Galatasaray Kulübü'ndedir, Galatasaray'ın menfaatlerindedir" dedi.

Galatasaray'a küsmek, kırgın olmam gibi bir durumun olmadığını belirten Arda, "Beni sevenler çok üzüldü, beni yıpratan bu oldu. 6 aylık sakatlığım vardı, dönmek için çok uğraştık. Yapacak bir şeyim yok. Anlaşılırsa giderim Atletico Madrid'e... Öncelik Galatasaray'ın menfaatlerinde. Bunu zaman gösterecek.

Avrupa'da oynamak istiyorum ve hedeflerimin doğrultusunda gitmek istiyorum. Burada yıprandığım aşikar. Arda mutsuz diyorlar ama Galatasaray taraftarı beni ıslıklarsa bu çok ağrıma gider. Çok uğraşıyorum Galatasaray için. Oturup düşünmek de bir şeydir. Tepkilerin şekli, oluşması ve söylemler üzücüydü. Galatasaray camiasında olması gereken bu değildi. Galatasaray'da alt kültürden geldik. Bir sıkıntı oluştu. Aynı gemideyiz. Gemide beraber batıyoruz. Gemiler deniz yüzünden değil bizim hatalarımız yüzünden battı" diye konuştu.

 
"TRABZONSPOR'UN ŞAMPİYON OLMASINI İSTİYORUM"

Şampiyonluk yarışını değerlendiren Arda Turan, "Dürüst olmak gerekirse Fenerbahçe'nin değil Trabzonspor'un şampiyon olmasını istiyorum. İkimiz de ezeli rakibiz. Fenerbahçe şampiyon olursa biz evden dışarı çıkamıyoruz. Biz şampiyon olduğumuzda da onlar çıkamıyor. Onun için Trabzonspor'un şampiyon olmasını istiyorum. Bir de Trabzonspor'da Selçuk oynuyor. O benim Manisaspor'dayken oda arkadaşımdı. Trabzon şampiyon olursa Selçuk'un dilinden de kurtulurum" dedi.

Arda, en beğendiği yerli oyuncunun Selçuk İnan, en beğendiği yabancı oyuncunun da Alex olduğunu söyledi. Arda, en çok birlikte oynamak istediği oyuncunun da Semih Şentürk olduğunu açıkladı.