Voleybolda, 2010-2011 sezonunda GM Capital Erkekler Avrupa Challenge Kupası'nı kazanacak takım bugün Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak Arkasspor-Lube Banca Marche maçının ardından belli olacak. Saat 17.00'de başlayacak müsabakayı Rusya'dan Evgeny Makshanov ile İsrail'den Gad Eizikovits hakem ikilisi yönetecek. İtalya'daki ilk karşılaşmayı 3-0 galip tamamlayan İtalyan ekibi, bugünkü maçı da kazanması durumunda kupayı müzesine götürecek.

Maçı Arkasspor'un galip tamamlaması durumunda ise, kupayı kazanacak ekip, oynanacak altın setin ardından belli olacak. Final karşılaşması Türkiye'nin yanı sıra İtalyan ve Rumen televizyon kanalları tarafından naklen yayınlanacak.

Arkas Spor, bu sezon çeyrek finalde Rusya'dan Fakel ve yarı finalde de Avusturya'nın Posojilncia Aich/Dob'u İzmir'deki maçın ardından oynadığı altın set sonucunda eleyerek adını finale yazdırmıştı.


'Herkesi salona bekliyoruz'


Arkasspor Basın Sözcüsü Uğur Özden, "Tarihi güne tanıklık etmek isteyenleri salona bekliyoruz" dedi. Özden, yaptığı açıklamada, finalde kupayı kazanmak için karşılaşmayı galip tamamlayıp, altın sette de rakiplerini yeneceklerine inançlarının tam olduğunu belirterek, "Atatürk Spor Salonu'nun dolmasını bekliyoruz. Maç boyu oyuncularımıza destek verilmesi çok önemli. Bu tarihi güne tanıklık etmek isteyen herkesi salona bekliyoruz" diye konuştu.

Saat 17.00'de başlayacak Arkasspor-Lube Banca Marche müsabakasından önce "Bakkal" grubu mini bir konser verecek. Hakan Perküsyon'un canlı davul performansı, Inn-Gym Dans Grubu'nun gösterilerinin yanı sıra İzmirli sanatçı Hakan Doğanay da Arkasspor'a destek verecek.