Arkas Spor'un antrenörü Glenn Hoag, yaptığı açıklamada, ikinci yarı öncesinde Gavin Schmitt'in sakatlığının geçmesinin takım adına çok önemli olduğunu ancak pasör Mustafa Ramazanoğlu'nın yaklaşık 4 hafta takımda ayrı kalacağını söyledi. Bu süreçte genç voleybolcu Yiğit'in daha fazla şans bulacağını kaydeden Hoag, "İlk yarının aksine şu anda Mustafa Ramazanoğlu dışında tam takımız. Bu süreçte çok iyi antrenman yapacağız. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden elendiğimiz için Türkiye Kupası ve lige odaklanacağız. Bunları kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

Gelecek sezon yine Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek istediklerini ifade eden Hoag, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk devrede her maç savaştık ve ligi 3. sırada bitirdik. Bu da başarıydı. Kulübün hedefleri doğrultusunda genç oyuncularımızı yetiştirmeye devam edeceğiz. Onlara şans veriyoruz ki hem Türkiye'de hem Avrupa'da iyi bir takımımız olsun. Mustafa, Hakkı, Gökhan, Yiğit gibi genç oyuncularımız milli takıma girmeye başladılar. Bu oyuncular tecrübelenirken, çok daha iyi konuma geliyorlar."

Hoag, Arkas Spor'da çalıştığı dönemde Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde hep bir üst tura çıktıklarını belirterek, "Sezona başlarken hedefimiz yine bu yöndeydi. Ancak sakatlıkları düşünemiyorsunuz. Bu sakatlıklardan sonra da şans veya şanssızlık diyemeyeceğim. Geçen sene tam takım olarak Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkmıştık ama bu sene başaramadık" ifadelerini kullandı.

İkinci devre programı

İlk devreyi 8 galibiyet ve 3 mağlubiyetle 3. sırada tamamlayan son şampiyon Arkas Spor, ikinci devrenin ilk maçında yarın deplasmanda Gümüşhane Torul Gençlik'e konuk olacak.

Daha sonra diğer İzmir temsilcisi Konak Belediyesi ile karşılaşacak mavi-beyazlı ekip, sırasıyla Galatasaray FXTXCR, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Maliye Milli Piyango, Fenerbahçe Grundig, Belediye Plevne, İnegöl Belediyesi, Çankaya Belediyesi ANKA, Ziraat Bankası, Halkbank ile mücadele edecek.

Mavi-beyazlı ekip bu süreçte Teledünya Süper Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe Grundig ile karşılaşacak.