Başkan Lucien Arkas’ın önceki sezon Final Four’a kadar gidilen geride bıraktığımız sezonda ise 6’Lı play off’ta elendikleri Avrupa’nın bir numaralı voleybol organizasyonunda da ses getirecek başarı istediği öğrenildi.

Challenge Cup’ı 2009’da kazanarak, önceki sezon Şampiyonlar Ligi’nde Final Four oynayarak Türk voleybolunda ilkleri gerçekleştiren, 2011’de Challenge Cup’ı finalde kaybedan İzmir temsilcisi, gelecek sezon Devler Arenası’nda zireye çıkarak bir ilke daha imza atmak istiyor. Halkbank maçının ardından şampiyonluk coşkusunu özel bir gecede kutlayan Arkas’ta yönetimin, gelecek sezonun planlarını yapmak için en kısa sürede teknik kadroyla birlikte gereken adımları atacağı açıklandı.

KORKUNÇ KOLLEKSİYONCU

Filede 12 yılda sıfırdan başlayan Arkas, son şampiyonlukla kupa koleksiyonuna altıncı parçayı da eklemiş oldu. İki Türkiye Ligi, iki Türkiye Kupası ve bir Challenge Cup şampiyonluğu bulunan mavi-beyazlılar, Halkbank zaferiyle kupa sayısını altıya çıkardı. Temsilcimizin Şampiyonlar Ligi Final Four’da dördüncülük ve Challenge Cup’ta ise ikincilik dereceleri de bulunuyor. Oyuncular ve teknik heyet kupayı önümüzdeki günlerde özel bir törenle Başkan Lucien Arkas’a götürecek.

ADIM ADIM ZİRVEYE


Arkas’taki üçüncü sezonunda şampiyonluk kusu yaşayan Kanadalı Antrenör Glenn Hoag, sezon boyunca seviyelerini hep bir adım yukarı taşıdıklarını söyledi. Türkiye Kupası ve CEV Cup şampiyonu Halkbank’a karşı doğru hamleler yaptıklarını belirten Hoag, "Tek kişi bile inanmasa şampiyon olamazdık. Haklı şampiyonluk yaşadık. Rakibimizden kupa finalinin rövanşını da aldığımız için ayrıca mutluyuz. Kadromuzda dünya yıldızları yok ama bünyemizden çıkan gençlerle tecrübelileri çok iyi harmanladık. Yetiştirici kimliğimizle daha nice zaferlere göz diktik" dedi.

ALT YAPININ ZAFERİ


Arkas’ta alt yapıdan yetişen Burutay, Emin, Yiğit Gülmezoğlu, Ufuk, Hakkı ve Mustafa Koç, genç takımda yaşadıkları Türkiye şampiyonluğuna, (A) takım seviyesinde de ulaşmanın coşkusunu yaşadı. Antrenör Fazıl Demirci ve Kaptan Bülent ise üç şampiyonlukta da kadroda yer almanın gururunu tattı. Halkbank zaferinin ardından oyunculuk kariyerine nokta koyduğunu açıklayan Kaptan Bülent, şampiyonlukla veda etmiş oldu. Arkas’ın Challenge Cup ve Türkiye Kupası’nı kazanan kadrolarında yer alan, bu sezon Halkbank forması giyen Hüseyin ve Nuri ise üzülen tarafta yer aldı.