Aziz Yıldırım'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

"Bir toplantı yapacağımızı açıklamıştık. Buradaki konumuz tribünlerdeki seyircilerle ilgili düşüncelerimizi paylaşmak ve anlatmaktı. Bunun için bu toplantıyı tertip ettik ancak dün bazı gelişmeler oldu, onlarla ilgili de konuşma yapacağım.

Tribünlerdeki seyirci olaylarıyla bir tek Fenerbahçe mücadele ediyor. Diğer kulüpler bu mücadeleyi yapmıyor. Bazı Türk takımları Avrupa'da bazı ülkelerde hazırlık maçı yapamıyor. Bunun nedeni olaylar çıkartmaları. Son örnekler; Galatasaray Dortmund ve Trabzonspor Lokeren maçlarıdır. Sadece Fenerbahçe bu mücadeleyi yapıyor gözükürse, bu Türk sporuna zarar verir. Biz bunu bitirmeye kararlıyız. Bizle bitmez, belki de bir kaç senede tüm Avrupa'da maç yapamayacağız. Bu şahısları iyi tanımak lazım. Bunlar futbol seyircisi değil. Bunu bilmek lazım. Devletin katkısıyla bu işi çözeceğiz, çözmeliyiz.

Geçmiş yıllarda bilet vermeme organizasyonu yaptık, ancak bazıları bilet yardımı yapıp, aleyhimize tezahürat yaptırdılar, ses çıkartmadık. Küfür etmemek, şahsima ve Fenerbahçe'ye emek verenlere hakaret etmemek şartıyla aleyhime tezahürat yapabilirler ama ederlerse hesaplaşırım. Sporcuma, antrenörüme yapamazlar. 23. dakikada 'Adam gibi oynayayın, sabrımızı taşırmayan' diyemezseniz. Fenerbahçe forması giyemiyorlar çünkü rantları var. GFB dedikleri grupla formalar, atkılar vs ile 4-5 trilyon faydaları var. Kapatmaya çalışıyoruz ama gizli yerlerden haber alıp oraları kapatıyorlar.

Maddi değil manevi de rant var. Çiçek alıp devlet büyüklerinin önünden geçiyorlar, 'Ziyaret etti' diyor basın. Bunu da çok değerli basın sağlıyor. Çok değerli derken ne demek istediğim anlaşılıyordur. Bu işi devletle çözeceğiz, yoksa 1-2 yıl içinde Türk takımları Avrupa'da maç yapamaz. Bu Fenerbahçe'nin değil bu ülkenin sorunu. Alanya'da "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye bağırıyorlar. Kendi grup başları hapiste diye siyasi mesaj veriyorlar. Aynı kişiler Telekom Grubu'nda 'bilmem ne var' diye siyasi mesaj veriyorlar. Hapisten çıkınca liderleri, başka bağırıyorlar.

Bir fotoğraf gördüm, eski valimiz ve bu grubun başı aynı karede. Validen randevu istedim ve bu resmin yanlış olduğunu söyledim. "Siz Fenerbahçe tribününe ayrılım getiriyorsunuz" dedim. "Bunu yapamazsanız" dedim. "Çok grup var isteğiniz varsa bizimle konuşursunuz" dedim. "Aksi halde tüm provokasyonun nedeni sizsiniz" dedim. "Siz her türlü kötü alışkanlıkları olan biri olduğunu biliyor musunuz" dedim. "Bazı sanatçıları 'Gezi' sonrasında kötü alışkanlıklar nedeniyle almadınız mı?" dedim. "O halde bunun yanınızda işi ne var" dedim. "Gizli çektiler" dedi. Ben tehlikeyi anlatıyorum. Devletin yanlarında olduğunu söyleyerek rantlarını büyütüyorlar.

“FUTBOLCULAR KÜFÜR YÜZÜNDEN MARATON TARAFINA GİTMEK İSTEMİYOR”

Taktik al başkandan ders, yönetim istifa derse, Fenerbahçe ligin lideri geçen yılın şampiyonu, amatör branşlarda hep başarı var. 17 senedir Fenerbahçe futbol takımı ya birinci ya ikinci, 2-3 sene daha altta derece almıştır. 15 senedir lokomotifi vagonu. Bundan gurur duymak lazımken 3-5 şahısa prim vermem. Ömrümün 3'te 2'si Fenerbahçe için geçti. Kimse Fenerbahçe'den rant elde etti diyemez.

Bana 'diktatör' diyorlar desinler. Bir Tüzük Tadili yaptım, tüm taraftara Fenerbahçe'yi açtım.

Gençlerbirliği maçı devre arasında soyunma odasına gittim. Hasan Ali, Alper gibi oyuncular Maraton tarafına gitmek istemiyor, "çok küfür ediyorlar oynayamıyoruz" dediler. "Tepki koyacağız" dediler. "Ben başkan olarak koyarım siz oyununuza bakın" dedim ve tepkiyi koydum.


"ÖNCE FENERBAHÇE FORMASI GİYSİNLER"

'Küfür ve hakaret hariç serbestsiniz' diyerek kombine verdirdim. Geçen sene olanlar alacaktı ama GFB'den 50 kişiye de kart vermişler. Bilmediğimiz tanımadığımız insanlara da vermişler. Bazıları mağdur oldu ama ben orada olanları iptal ettirdim. Mağdur olanlardan özür diledim ama siz direkt neden kombine almıyorsunuz da bir şahıstan alıyorsunuz?' Bunu sordum. Passolig kartları dağıtacak ve bu kişilere kartları verilecek. 'Ama bu tespit edilenlerin hiçbiri stada gelemeyecekler. Neye mal olursa olsun gelemeyecekler! Önce Fenerbahçe forması giysinler. Hepsini çağırıyorum gelin kulübe üye olun. Mayıs'ta kongre var, haydi hodri meydan. Ama onlar Fenerbahçeli değil, rantçı!

Benimle mücadele etmek istiyorsanız, gelin kulübe üye olun, hodri meydan, mayıs'ta kongre var, gelin !..siz önce Fenerbahçe forması alın öyle tribüne gelin, Fenerbahçe forması alın kulübe katkınız olsun. siz fenerbahçeli değilsiniz, tespit ettiklerimiz; zarar verenler, başka maksatları olanlar hiç bir maçımıza gelemeyeceksiniz. Maçta gol attığımızda sevinmeyenler var, bunları tespit ettik. Ailelere sesleniyorum; bu taraftar grubundan çocuklarınızı ayırın, uzak dursunlar, bunlar her türlü kötü alışkanlığa alıştırıyorlar. esrar içiyorlar, uyuşturucu kullanıyorlar, buradan sesleniyorum, suç duyurusu yapıyorum, bütün savcılar duysun. çok alkol tüketilmesine karşıyım, içenler çevresine zarar vermeden içsinler, tüm avrupa'da da içiliyor statlarda ama kimse taşkınlık yapmıyor, kimse zarar vermiyor.

Bir çocuk Altunizade'de bunların rant kavgasından dolayı suçsuz şekilde öldü. İnsanları bıçakladılar buralarda. Bunları hep duydunuz. Televizyonda biri bağlanıyor, bilmem ne ağabeyciğim diye. Basının bunlarla ilişkisi olmamalı. Basının muhatabı Fenerbahçe olmalı. Reyting yapmıyorsunuz kendinizi de batırıyorsunuz. Böyle reyting olmaz insanlara doğruları söyleyin. Kayseri'de milli maçta bilet verdi bakan. Kapıları açtırdılar, bizim mücadelemiz varken, bunlar yaşanıyor.

GFB'nin tezahüratı var, ultrAslan için. Bunu söyleyen küçük çocuklar zannediyorlar ki Galatasaray'a karşı duygularını ifade ediyorlar. Öyle değil o olay. O amigolar, diğerleriyle umreye gidiyor günahlarını affettiriyorlar, sonra gelip küfür ediyorlar ve yine rantları paylaşıyorlar. Arada diğer çocuklar bıçaklanıyor. Ailelere söylüyorum: Bunları ayırın çocuklardan. Kokain vs, bunlar bunlara alıştırıyorlar.

Tribünde esrar içiyorlar. Tribünde esrar ve fazla alkole karşılaştım. İçilebilir ama herkes kendine göre içecek. 'Dışarıdan besleyenler var bunları' dedik, bir dahaki toplantıda da bunların isimlerini açıklayacaklar. bunlar dışarıdan destekleniyor, bir dahaki basın toplantısında kimler bunlara destek veriyor açıklayacağım.


"1 MAÇ DAHA CEZA ALIRSA FENERBAHÇE AVRUPA'DAN MEN OLACAK"

Dortmund maçında, Lokeren maçında olanları Avrupa kültürünü alan insanlar yapar mı? Buradan gidiyorlar karıştırıyorlar, bunun da suç duyurusunu yapacağım. Buradan karşıya gidecek parası olmayanlar, gözlerini kapatarak salona yürüyorlar Münih'te. Vizeyi kim aldı, yiyeceklerini, yatacak yerlerini kim karşıladı? Dediğim gibi 1 maç daha ceza alırsa Fenerbahçe Avrupa'dan men olacak.

Biletler konusunda hata varsa düzeltiriz. Bizim davamız onlarla değil. Bazı kısımlar var, kendileri maça gitmiyor. Kartlarını başkalarına veriyorlar istedikleri gibi bağırtıyorlar. Sonra Beyaz TV bunları alıyor, konuşturuyor, kahramanlık taslıyor.

Amigolarla, hapis yatanlar, esrar, kokain içenler. Türk milli takımı olaylarında da bazı gruplar organize edilmişti mevcut federasyona karşı. Bunlara siz de çanak tutuyorsunuz. Bırakın kanuni mücadelesi varsa onu yapsınlar, siz muhatap olmayın.

İsmail Hoca arkasından küfür edildiğini söyledi. Güvenlikçileri uyardık sonra o şahıslar gelmemiş. Başka kişilerin biletleriyle gelmiş çoğu. İlk defa gelen bayan seyirci var tribünde, iki kişi turnikeden geçmiş, hepsini tespit ettik.

Kombinelerini iptal edeceğiz, hepsi bunları alırken birer doküman imzaladı. Kaos yaptı diyorlar ya gazeteler, bu belgeyi okuyunca görürsünüz kaousu. Bundan sonra amatör maçlar dahil hiçbir yerde küfür olmayacak. Bizden sonra gelen yönetimde olursa konuşursunuz. Rakip takıma ve şahıslara istemiyorum. Bu da bizim hakkımız. Buraya gelen takımı destekleyecek. Protesto hakaret etmeden küfürsüz yapılır. Ama 23. dakikada edilmez. Beyaz mendil sallarsınız, bir şey söylersiniz maç sonunda, buna saygı duyarız. Devletin bu olayların önüne geçmesi lazım yoksa bununla baş edemeyiz. Dün Münih'te, geçen hafta Rize maçında bunların tezahüratı ıslıklandı, sağduyulu seyircilere koydukları tepkiden dolayı teşekkür ediyoruz.


"HAKEM ŞAMPİYONLUĞU ÖNLÜYOR"

İkinci konuya gelelim. Sayın Demirören ile Kulüpler Birliği'nin beni kınamaları. 15 gün sonra taş düştü sanırım başlarına beni kınadılar.

Başkanlar çıktı bizim maçlardan önce konuşma yaptılar. BBG evi gibi çıkıp söyleyeceğiz dediler. Biz çıkıp konuşmadık, beyan da vermedik. Gençlerbirliği maçında oyunculara giderken; hakeme 'Oyuncu üstüne basıyor, sarı kart bile vermiyorsunuz, karşı takım üstüne gidiyor cesaret alıyor' dedim. Söylediğim bu sadece. Şimdi beni kınıyorlar da, diğer başkanları ve yöneticileri neden kınamıyorsunuz? Onlar daha gelmeden baskı altına alıyorlar hakemi, ben yüzüne söylüyorum.

Mecnun başkanın bu sözlere üzüldüm, milli maçta da Yıldırım başkana 'Provokasyonlar oluyor' dedim. Yanımda sesi açayım mı dedi, onlar toplantılarda bana sahip çıkacak açıklama yaptılar. Dünkü toplantının amacı kulüplerin sorunu ve Federasyon başkanı da geldiğine göre milli takım hakkında herkes konuşabilirdi. Türk futbolunda her sorun bitti Aziz Yıldırım'a kınama.. Ben basarım dedim. Hangi şartlarda dedim. Ben soyunma odasına gitmedim. Bir hakem de girdin içeri desin. Bir defa girdim, Ali Aydın, Rize maçında olaylar oldu, Rize yöneticisi ve beni alıp tebligat yaptı. Bunun dışında hiç odaya girmedim. Biri çıksın söylesin.

Boşat'ı kızdırdı 22 Ekim 2001 Milliyet gazetesi, Yıldırım Demirören'in gazetesi yazmış. Soyunma odasına gitmişim, bilen varsa söylesin. Ben ne zaman basarım dedim, Emenike'yi havaya zıplatırsa, maç 0-0 gitse bu 90. dakika ve sonrasında olsa ne yapardık giderdik. Gitmeyecek miyim? 250 milyon dolar bütçe var, bu takımın başarısı futbol takımının şampiyonluğu. Hakem şampiyonluğu önlüyor. Emenike pozisyonunda gözü görmeyen bir adamı bağla, sesten anlar penaltı olduğunu...

Hakem hata yapar, çok yapıyor. Cüneyt Çakır iyi hakem değil, hayır. İngiltere'de Ferguson sahaya girdi. Gördüğünü çalacak, şişirmekle olmuyor. 17 senedir buradayım bir hakem çıksın "bana bunu söyledi" desin. 17 senedir stadyum giriş kısmı dışında benimle konuştu, beni aradı desinler. Haydi buyrun!

Fenerbahçe'nin hakları yenirse, önü kesilirse her yeri basarım. Bunu bilsinler. Böyle kınama olmaz. Önce kınayacaksan, bu yöneticileri kınayacaksın. Ve kınayan da Yıldırım Demirören olmayacak. Önce sen ay-yıldızın şerefini kurtar. Gelenden 3 yiyor, gidenden 4 yiyor. Milli takımın kötü olması sadece oyuncular ve teknik direktörden dolayı mı?. Şimdi Aziz Yıldırım'a söyler unuttururuz. Hayır unutturamazsın! Yenilirsin de ayrı ama siz asıl Kazakistan maçında puan kaybederseniz onu düşünün. Ne yapacaksınız?

Beni kınamak galibiyet getiriyorsa beni, sabah-akşam kınayın önemli değil.

Ben Kulüpler Birliği başkanlığı yaptım. Ben ve benden sonraki başkanların kazanımına bakın. Ben başkan olsam, böyle bir şike tezgahı olabilir miydi, yapabilirler miydi?

Milli takım ayrı bir konudur, varsa sorumluluk almalıyız, bu da TFF'nindir. Sonuçların iyi olması için tedbir almalıyız. Bugün yazı yazıyoruz federasyona, cevap verme şartı var ama vermiyorlar. Biz bu ihaleyi kaç sene yaptık, neden nasıl uzattınız? Aldığınız paraları kime ödediniz. Bir deftere yazılıyor, hep hikaye şeyler. Brezilya'ya 3 milyon euro verilmiş, değer miydi? Kulüpler üzerinden para kazanıyorsunuz, Gençlik Spor, Beden Terbiyesi, kiralar yüksek. Seyirciler gelmiyor. Şikeden dediler, şikeden sonra inadına doluydu statlar. Bu sene neden kesildi bıçak gibi. TFF'nin görevi bu, bunları çözecek. Milli takım yendi yenildi değil, tesis yapacaksınız, eğitimciler gelecek, bir şey yapmıyorlar, bu günün zevkini yaşıyorlar.


"TÜRK BAYRAĞINA EN ÇOK SAHİP ÇIKAN BİZİZ"

Beşiktaş'ın şike olayı. Geçen de sordum. Serdal Adalı'yı attılar aslanların önüne. O da iyi dayanıyor. Bir kulüpte başkansız iş olmaz. Biz ne diyoruz, 'Yapmadık' diyoruz, ölene kadar da diyeceğim. Mahkemeler bitsin yine konuşurum. Ben inandım ölsem de vazgeçemem diyorlar. Ciddi belgeler olacak, varsayımlarla olmaz bunlar. Hangi kulüplerle ilgili neler olmuş ortaya koyarım. Bakın örnek: Depoda kitapları satın aldım, baktım. Alman bahis şirketi Beşiktaş - Galatasaray maçını tahtadan çıkartmış. Bir tane daha var; bir büyük kulüp başkanı söylüyor şampiyon Beşiktaş olmalı... Papermoon'da dostlarına söylemiş... İki başkan oturmuş konuşmuş, sen lig şampiyonu ol, sen de kupa şampiyonu ol demiş. Şimdi soruyorum, bence şike olayı bitti. Şimdi, Serdal Adalı da inşallah -temiz olduğuna inanıyorum- bu işten sorunsuz çıkacak. Onun arkadaşları dostları onu yalnız bıraktı. Beşiktaş-İBB maçından dolayı bu işin içinde. Beşiktaş İBB maçında kazandı ve kupayı aldı. Bu kupayı Beşiktaş'ın o zamanki başkanı ne yaptı? Soruyorum; bu kupa nerede? İBB başkanları şike yaptı mı? Bazı Beşiktaş yazarları hep beni yazıyor para kazanıyor. O kazandıklarınız haram. Yazın bunu da, neden kupayı verdiniz? Biz söylemedikçe herkes üzerimize geliyor, bir tek biz yaptık, Türk sporunu Fenerbahçe kirletti, herkes pürneşe, basın da bir şey yazmıyor. Haftasonu bazılarının evine gider konuşur, kamuoyu tutarlar, haber verirler, alırsınız. Bazı insanlar para kazanır iyi rollerdedir. O insanlar iyi, biz de kötü rollerdeyizdir. Bundan sonra böyle olmayacak.

Kulüplerin, amatör şubelerin dertleri var, maliye ile konuşulması lazım, devletin kademelerine sorunlar anlatılmalı. Passolig'in durumu belirlenmelidir. Türk bayrağına en çok sahip çıkan biziz. Biz Atatürkçüyüz dedik. Başkan olduğum günden beri söyledim. Fenerbahçe Atatürkçü, Laik ve Cumhuriyetçidir. Bize bayrağı kimse hatırlatmasın. Türk bayrağını kimse bize hatırlatmasın. TFF'ye de hatırlatayım; başarı varsa milli bayrak göndere çekilir, bunu alkışlarız.

Üçüncü konu basın. Birileri bir şeyler söylüyor. Benim ricam kendileri de antrenörlükler yapıyorlar, mesleklerinde yaşadıklarını hatırlasınlar, kimseyi karalamasınlar. Futbolcular da sahada hata yapabilir, onları idam etmesinler, doğramasınlar kesmesinler. Kendileri de aynı şeyi yaşadılar. Herkesin saygısı olması lazım. Aynı şeyler hakemler için de geçerli. Hakem, antrenör - futbolcu tenkiti yapmamalı. Bir oyuncu veya bir yönetici hata yapmış, herkes ona yükleniyor, o program bitiyor. Basın yol göstersin, anlatsın. Terim hocam bak burada hata yaptın desin.


"1 MİLYON ÜYENİN TÜRK SPORUNA YARARINI YORUMLAYIN"

1 milyon üye çıkarttım, Ercan Güven yazdı sadece işin aslını, bu projenin Türk futboluna neler kazandıracağını... Halbuki yorumlar yaparak bunu konuşmanızı isterdim. Ama hep dedikodu yapıyoruz. Biraz bunu aşalım. Bir gemideyiz batarsa birlikte batarız diye. Biz batmayız. Gidecek yer buluruz da sizin mesleğiniz bu. Reyting alacağız diye uğraşmayın artık para etmiyor...

Benim oyuncularımdan hiçbiri, hocanın antrenmanıyla ilgili bir şeyler söylemediler. Başka şeyler anlatılar, hocaya da bunları anlattım. Bir TV yorumcusu oyuncu sakat, oynamalı diyor. Bilmiyor. Taraftar gibi konuşuyorsunuz, yön veriyorsunuz. Tepki sonra çok kötü olur. Güiza'yı aldı başkan diyor, Güiza'yı alan başkanın başkanlığı bırakması lazım diyor. Sen kimsin? Beni üyeler seçiyor. Rahmetli Aragones Güiza'yı şart koştu. Herkes sanıyor ki kasada para var hop alıyoruz. O paraları vermeden gelmiyor. Avrupa şampiyonu hocayı getirdik. Eskiden böyle hocalar gediğinde yer yerinden oynayacaktı.

Ersun Yanal için şampiyon yaptı diyorlar. Evet katkısı var ama şampiyon yapmış, böyle bir şey yok. Herkes yaptı"