İzmir’in “kardeş kenti” Bremen’in 2006 yılından itibaren düzenlenmeye başladığı "One Nation Cup Futbol Turnuvası”nda Türkiye’yi temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez ülkemizde yapılacak organizasyonun ev sahipliğini üstleniyor. Futbolun popülerliğinden ve gücünden yararlanarak dünya gençlerini barış teması altında buluşturmayı hedefleyen, 15 yaş altındaki sporcuların yer aldığı “One Nation Cup”, 19 Mayıs Pazar günü yapılacak törenle start alıyor. Müsabakalar ise hemen ertesi gün, 20 Mayıs’ta başlıyor. Şampiyonaya kızlar ve erkekler kategorilerinde 12 ülkeden 8’er takım katılıyor.  Maçlar ve antrenmanlar Bucaspor tesislerinde yapılacak. 24 Mayıs Cuma günü ise her iki kategoride oynanacak final maçları ile birlikte şampiyonlar belirlenecek. Bugüne dek iki kez şampiyonluk kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2008 ve 2011 yıllarındaki başarısını tekrarlayarak üçüncü şampiyonluğa ulaşmayı hedefliyor. 

 
İzmir’in 2 şampiyonluğu var

“One Nation Cup Futbol Turnuvası” Almanya’nın Bremen Belediyesi tarafından, tüm kültürel, etnik, politik ve dini engellerin futbol yoluyla kaldırılması amacıyla düzenleniyor. Kuruluş aşamasından bu yana Türkiye’yi temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyesi erkek takımını bu yıl Bucaspor altyapısından seçilen sporcular oluşturacak. Kız futbol takımı ise  İzmir genelindeki takımların karması niteliğinde olacak.

Takımların ülkelerinin adlarıyla temsil edildiği turnuvada Türkiye’yi temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2008 yılında Güney Afrika Cumhuriyeti’nde, 2011 yılında da Almanya’da düzenlenen turnuvalarda şampiyonluğa ulaşmıştı.

İzmir’de gerçekleştirilecek “One Nation Cup 2013”’e katılacak takımlar ve ülkeleri ise şöyle:

Erkek Takımları

İzmir – Türkiye, Bremen – Almanya, Wuhan – Çin, Yeni Zelanda – Karma, Bakü – Azerbaycan, Durban - Güney Afrika, Gazi Magosa – KKTC, Nijerya - Karma

Kız Takımları

İzmir – Türkiye, Bremen – Almanya, Tianjin – Çin, Kanagawa – Japonya, Basel – İsviçre, Volgograd – Rusya, Cape Town - Güney Afrika, Saraybosna-Bosna Hersek