Voleybolda, Teledünya Erkekler Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek kupayı 2. kez müzesine götüren Arkasspor, rakibinden 2007-2008'deki finalin rövanşını almış oldu.
Türkiye Kupası organizasyonu 1989'dan bu yana 18 kez yapıldı. Kupayı Netaş 4, Eczacıbaşı ve Halkbank 3'er, Arçelik ve Arkasspor 2'şer, Sönmez Flament, Fenerbahçe, Ziraat Bankası ve SSK ise 1'er kez kazandı.
Arkasspor, 2007-2008'de Türkiye Kupası finalinde karşılaştığı Fenerbahçe'ye İstanbul'da 3-1, İzmir'de 3-0 yenilmiş ve kupayı Sarı-Lacivertli ekip kazanmıştı. İzmir ekibi geçen sezon da 2. etap 1. turda karşılaştığı
Fenerbahçe'ye 3-1 yenilerek, elenmişti.

Sıra lig şampiyonluğunda
Arkasspor'da bu sezon görev yapmaya başlayan Kanadalı antrenör Glenn Hoag, Mavi-Beyazlı ekiple ilk kupasını kazandı.
Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi'nde normal sezonu 2. sırada tamamlayan Arkasspor, play-off ilk turunda MEF Okulları ile karşılaşacak.
2 galibiyete ulaşacak ekibin bir üst tura yükseleceği eşleşmenin ilk maçı 4 Nisan Pazartesi günü İstanbul'da, ikinci müsabaka 7 Nisan Perşembe günü İzmir'de, gerekirse 3. karşılaşma ise bir gün sonra yine İzmir'de oynanacak. Bu eşleşmeyi geçecek ekip, yarı finalde Halkbank-Galatasaray eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.