Son olarak PTT 1'inci Ligi'nde play off oynadığı 2012-2013 sezonunda 27 ve 33'üncü haftalar arasında mağlup olmayan Bucaspor, bu dönemde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Tavşanlı Linyitspor, Boluspor ve Çaykur Rizespor'u yenmiş, Adana Demirspor, Göztepe ve Samsunspor'la berabere kalmıştı.

Bu sezon geride kalan 7 haftalık periyotta Karagümrük, Keçiörengücü, Ankaragücü ve Tokatspor'la yenişemeyen Bucaspor, aynı seride Amed Sportif, Aydınspor 1923 ve Büyükçekmece Tepecikspor'u yenmeyi başardı. İkinci yarıda oynadığı 8 maçta 13 puan toplayan Bucaspor, tek yenilgisini 18'inci haftada 2-1'lik skorla Tuzlaspor karşısında aldı. Önlerinde daha 9 hafta bulunduğunu belirten teknik direktör Suat Kaya, şunları söyledi:

"Biz tüm maçlarımızı kazanmak için var gücümüzü sahaya yansıtacağız. Yakaladığımız bu seri özgüvenin eseri. Özellikle devre arasında Ziraat Türkiye Kupası maçları oynamamız, takımın fiziki durumunu çok iyi konuma getirdi. Kupada Süper Lig takımlarını yenmemiz de futbolcuların gerçek kimliklerini ortaya çıkarmasını sağladı. Her takımı yenebilecek güçtü olduğumuzu farketmiş olduk."

Bucaspor, cuma günü deplasmanda Gümüşhanespor'un karşısına çıkacak.