Bucaspor altyapısından yetişen ve iki sezondur A Takım’da yer alan 19 yaşındaki Akın’a, ritim bozukluğu şikayetiyle gittiği doktorda hipertrofik kardiyomiopati teşhisi kondu. Futbol oynaması yasaklanan Akın için yarın oynanacak Kartal maçından önce Buca Arena’da veda töreni düzenlenecek.

Geçen sezon önce A2 Takımı’nda, son haftalarda da A Takım’da forma giyen genç futbolcu, kalbindeki ritim bozukluğu şikayeti artınca, İstanbul’a giderek A Milli Takım Doktoru Metin Ergün nezaretinde kontrolden geçti. Yapılan tetkikler sonucu hipertrofik kardiyomiopati (kalp kasının bir bölümünde kalınlaşma) teşhisi konulan Akın’a futbol oynaması kesinlikle yasaklandı. Doktorların, "Bu şartlarda şimdiye kadar ölmemen mucize" dediği genç oyuncu, yeşil sahalara veda etti. Söz konusu hastalığın genetik olduğu bildirilen Akın, şöyle dedi:

"Kalbimde ritim bozukluğu olduğu biliniyordu. Ancak bugüne dek gerek özel yaşamımda, gerekse sahada herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Sağlık kontrollerinde de önemli bir şey çıkmadı. Ancak ritim bozukluğu ve göğsümde ağrı artınca İstanbul’a gidip daha ileri tetkikler yaptırdım ve böyle bir tablo ortaya çıktı. Futbolu bıraktım. Bundan sonra Bucaspor’a teknik ya da idari kadroda hizmet etmeye devam edeceğim."

NEDİR?

Doğuştan gelen genetik bir kalp hastalığı olan 'hipertrofik kardiyomiopati", kalp kasının bir bölümünün orantısız derecede kalınlaştığı ve kalbin geometrisinin bozulduğu kronik bir rahatsızlıktır. Anormal derecede kalınlaşan bölge genellikle kalbin sağ ve sol karıncıklarını birbirinden ayıran duvarında görülür. Çoğu kişide belirti vermeden yıllarca sessiz kalabilir. Standart bir tedavisi yoktur. Hastaya ve hastanın taşıdığı risk derecesine göre tedavi yapılır. Ritim bozukluğu olan ve ani ölüm tehlikesi bulunanlarda ritim düzenleyici ilaçlar kullanılır.