Ligde kalma mücadelesi veren iki takımın karşılaşmasında Sivasspor'a 4-0 yenilerek büyük avantaj kaçıran Bucaspor'da Kulüp Basın Sözcüsü Timur Yaykıran karşılaşmanın hakemi Kuddusi Müftüoğlu'nu eleştirdi. Yaykıran, bazı hakemlerin Bucaspor'u Süper Lig'e layık görmediğini ve kötü sonuç almamız için de tatlı bir telaş içinde olduklarını ifade etti.

Yaykıran yaptığı açıklamada, "Buca Arena'da Sivasspor ile oynadığımız muhteşem atmosferli hayati maçta, karşılaşmanın hakemi Kuddusi Müftüoğlu'nun 26. dakikada vermiş olduğu uydurma penaltı kararı ve ardından oyuncumuz Kamil Ahmet Çörekçi'ye gösterdiği haksız kırmızı kart, ligde kalma mücadelesi veren takımımızı  10 kişi bırakmış ve Bucaspor maçı oynamadan mağlup ilan edilmiştir.

Spor Toto Süper Ligde maç yöneten bazı hakemlerimiz, takımımızı bu lige layık görmediği gibi takımımızın kötü sonuçlar alması için tatlı bir telaş içersindedirler. Futbol Federasyonu'ndan hakem hataları ile yapılan son açıklamada, futbolun bir oyun olduğu ve bu kadar ciddiye alınmaması gerektiği, hakem hatalarının olabileceği vurgulanmıştı. Federasyonu Başkanı ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı'na bir kaç sorumuz olacak;

Hakemler neler hissediyor?

Futbol maçlarımızda oyunu kimler oynuyor ? Oyunu oynamaları gerekenler hakemlerimiz mi yoksa  takımlar mı? Futbol maçlarında, verdikleri kararlar ile takımları 10 kişi oynamaya mahkum eden hakemlerimiz, bu oyuna nasıl bir katkıda bulunuyorlar? Müsabaka sırasında olması gereken, hakemlerin adil ve eşit bir mücadeleyi savunmaları gerekmez mi? 10 kişi kalan takımın, bile bile ezilmesini seyretmek, hakemlere nasıl bir duygu yaşatmaktadır?
Hakemlerimiz bilmelidir ki, müsabaka esnasında oyunculara gösterilen kırmızı kartlar, müsabakanın dengesini tamamen bozmaktadır.
 

Müftüoğlunu unutmayacağız

Ne yazık ki, Bucaspor olarak bu güzel futbol gecesinden bizim adımıza kalan, Sayın Kuddusi Müftüoğlu'nun anlaşılmaz penaltı ve kırmızı kart kararıdır. Bu karardan sonra sahada seyredilen, zayıf kalmış bir takımın varoluş için ümitsizce çırpınmasıdır.
Hakem Kuddusi Müftüoğlu, geri dönülmez büyük bir hata yapmıştır. Bu hata Bucaspor'un Spor Toto Süper Lig'de kalma mücadelesine ciddi bir darbedir. Camiamız, bu maça damgasını vuran Kuddusi Müftüoğlu'nu unutmayacaktır."