PTT 1. Lig'de ilk devreyi 21 puanla 12. sırada tamamlayan Bucaspor'da 17 maçta bin 530 dakika sahada kalan Batuhan İşçiler takımda en fazla forma giyen isim oldu.

Ligde geçen yıl olduğu gibi genç bir kadroyla mücadele eden ve sezona Kemal Kılıç idaresinde başlayan Bucaspor, Kılıç'la yollarını ayırmasının ardından takımın başına Mustafa Bahadır'ı getirdi. Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'ı eleyen sarı-lacivertli ekip, ancak bir üst turda Medical Park Antalyaspor'a yenilerek kupada yoluna devam edemedi. Ligde ilk 19 haftalık süreçte 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 9 mağlubiyet alan Bucaspor, ilk devreyi 21 puanla 12. sırada bitirdi.

 
En fazla forma giyenler

İlk yarıda 27 oyuncunun mücadele ettiği Bucaspor'da 17 maçta bin 530 dakika sahada kalan 1995 doğumlu Batuhan İşçiler takımda en fazla forma giyen isim oldu. Bu oyuncuyu Luiz Henrique (bin 424 dakika), Okan Alkan (bin 396 dakika) ve Emre Şahin (bin 390 dakika) takip etti. Sarı lacivertli ekipte 44 dakika sahada kalan Zekeriya Kacaroğlu ve 50'şer dakika mücadele eden Hasan Kaşıkara ile Sami İzcican en az süre alanlar olarak dikkati çekti.

Goller

Ligde 21 gol kaydeden sarı-lacivertli ekipte 10 futbolcu gol sevinci yaşadı. Ricketts ve Umut Gündoğan'ın 4'er gol attğı Bucaspor'da bu oyuncuları Emre Şahin (3), Nsaliwa, Recep Niyaz, Zafer Çevik (2), Atilla Yıldırım, Hakan Çinemre, Ferhat Çulcuoğlu ve Taha Can Velioğlu (1) takip etti.

Sarı ve kırmızı kartlar

İlk devrede 47 sarı ve 7 kırmızı kart gören Bucaspor'da Luiz Henrique 2 kez takımını eksik bıraktı. Bu oyuncunun dışında diğer kırmızı kart gören isimler Hakan Çinemre, Ferhat Çulcuoğlu, Nsaliwa, Umut Gündoğan ve Zafer Çevik oldu.

Batuhan İşçiler, Emre Şahin ve Okan Alkan'ın 5'er kez sarı kartla cezalandırıldığı Bucaspor'da Umut Gündoğan, Ziya Aydın (4), Atilla Yıldırım, Hakan Çinemre, Zafer Çevik (3), Berkay Samancı, Ferhat Çulcuoğlu, Luiz Henrique, Recep Niyaz, Taha Can Velioğlu (2), Mehmet İncebacak, Nsaliwa, Ricketts, Taylan Antalyalı ve Zekeriya Kacaroğlu da birer kez sarı kart gördü.